Met vader en zoon Aertssen het water op: 'De gesprekken gaan altijd over voetbal'

Het is de ideale plek om even te ontspannen of wat quality time te hebben met familie: in een bootje op het water. We kiezen met Olivier en zijn vader Gaico Aertssen het ruime sop in hun nieuwe woonplaats Almere. De achttienjarige Ajax-verdediger kwam in 2019 in de jeugdopleiding van de club terecht en maakte in het bekerduel met FC Den Bosch zijn debuut in het eerste elftal. "Op het water gaan de gesprekken altijd over voetbal."

Tags

  • #Aertssen

Socials

Aertssen junior is dit seizoen een vaste waarde in Jong Ajax. In zijn vrije uurtjes vertoeft de verdediger graag in een boot op het water. De Ajacied is net als zijn vader en moeder 'gek van water'. Hoe kan het ook anders als geboren en getogen Zeeuw. ''Gesprekken gaan ook op het water toch wel heel vaak over voetbal'', lacht vader Gaico, terwijl de boot van de Aertssens het ruime sop heeft gekozen. ''Mijn vrouw zegt wel eens: er is ook meer dan voetbal.''

Ajax Onder 16
Aan boord vertelt Aertssen junior over het voetbalpad dat hij bewandelde. Via Zeeuwse amateurclubs en Sparta belandde hij in 2019 in de jeugdopleiding van Ajax. ''Ik begon in de Onder 16 en miste Zeeland in het begin best. De mentaliteit is in Amsterdam heel anders. Veel directer en meer op de borst klopperig. Dat was in het begin ook even wennen. Dat zijn dingen die anders gaan dan in Zeeland.''

Gerelateerde artikelen

Hato Aertssen Thumb

Debutanten Hato en Aertssen: 'Heel blij mee'

Olivier Aertssen en Jorrel Hato maakten woensdagavond tegen FC Den Bosch hun opwachting in het eerste van Ajax. Uiteraard waren beide debutanten heel blij met hun eerste speelminuten in de Amsterdamse hoofdmacht.

Tags

  • #Hato
  • #Aertssen

Socials

Stilll AFL 5 MILOVANOVIC & AERTSSEN

Jong Ajax Skills Challenge | Aertssen vs Milovanovic

In de Skills Challenge leer je de spelers van Jong Ajax beter kennen. Én zie je welke techniek deze Ajacieden in huis hebben. In deze vijfde aflevering strijden Olivier Aertssen en Mateja Milovanovic tegen elkaar. Wie is over de zes onderdelen de snelste, behendigste en dus de beste?

Tags

  • #Jong Ajax

Socials