Liveblog

Aan het verbinden . . .

Alles over FC Den Bosch - Ajax lees je terug in ons liveblog

  • Ajax bekert verder na 0-2-overwinning in Den Bosch
  • Officieel debuut voor zowel Aertssen als Hato
  • Loting volgende ronde KNVB Beker volgt zaterdag na Ajax - FC Twente

Liveblog

00:10

Zaterdag zijn we terug!

Taylor900 ??

We sluiten het liveblog af met een mooie juichplaat. Zaterdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog, Ajax speelt dan in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen FC Twente. In de avond vindt de loting voor de derde ronde van de KNVB Beker plaats. Slaap lekker, Ajacieden!


23:56


23:52

Hato in een uniek rijtje

Hato900 3 ??

Met zijn zestien jaar en 310 dagen staat Jorrel Hato op plek vier van jongste debutanten in Ajax 1. De Ajacied kwam woensdagavond vijf minuten voor tijd binnen de lijnen voor Owen Wijndal.

Alleen Ryan Gravenberch (zestien jaar en 130 dagen), Clarence Seedorf (zestien jaar en 210 dagen) en Naci Ünüvar (zestien jaar en 223 dagen) waren jonger tijdens hun debuut voor Ajax 1.


23:44


23:36

Schreuder: 'Hoop dat Bergwijn, Berghuis en Kudus er zaterdag bij zijn'

Schreuder Quote 900 ??

Schreuder is tevreden over het debuut van zijn doelman tegen FC Den Bosch: Gero Rulli. "Hij is rustig aan de bal en maakt zich niet zo snel druk na een terugspeelbal. We hebben het al gezien op trainingen en in onze analyses."

Na de tweede goal was de wedstrijd beslist, vindt de oefenmeester. "Toen hadden we het gevoel dat het duel op slot zat. We waren goed aan de bal en hebben heel weinig weggegeven. Een aantal jongens waren ook niet helemaal fit, dus het was fijn om door te kunnen wisselen na de tweede goal."

Owen Wijndal stond woensdagavond in de basis en deed het vooral in het tweede bedrijf goed volgens Schreuder. "Ik vond dat het voor rust beter kon, maar FC Den Bosch maakte het klein en compact. De tweede helft ging het beter. Owen is een groot talent en heeft heel veel kwaliteit. Het is goed dat hij vandaag weer heeft gespeeld."

Met het oog op FC Twente gaat Schreuder bij ESPN tot slot in op de ziekenboeg. "Het is moeilijk te zeggen wie erbij is. Jurriën Timber en Edson Álvarez zijn recent ziek geworden. Het is afwachten. Ik hoop dat Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Steven Berghuis erbij zijn. Of ze fit genoeg zijn om te starten weet ik niet." Brobbey lijkt het duel met de Tukkers wel te halen. "Het is een belangrijke wedstrijd. Ik ga ervan uit dat hij wel kan spelen."


23:27

Rulli: 'Ik ben hier gekomen om mijn ploeggenoten te helpen'

Rulli900 ??

Gero Rulli maakte woensdagavond zijn debuut voor Ajax. Na afloop verscheen de Argentijnse sluitpost voor de camera van ESPN. "Dit geeft een heel goed gevoel, ik ben erg blij om onderdeel van dit team te zijn", aldus Rulli, die tegen FC Den Bosch de nul wist te houden. "Ik doe mijn best voor het team en probeer mijn ploeggenoten helpen. Ik ben heel blij dat ik hier ben."

De kersverse Ajax-sluitpost was in stadion De Vliert druk bezig met het coachen van de verdediging. "Ik ben hier gekomen om mijn ploeggenoten te helpen. Ik denk dat het belangrijk is om als keeper je teamgenoten aan te sturen", vertelt Rulli.

"Ik heb een goed gesprek gehad met Schreuder. Hij vertelde me over de club en de geschiedenis en ik voel de support van de trainer. Ik doe mijn best, het maakt niet uit of dit als eerste of als tweede keeper is."


23:05

Onze debutanten 👏

Debutantenselfie900 (1) ??

Olivier Aertssen en Jorrel Hato maakten woensdagavond hun debuut in Ajax 1. Geniet van deze memorabele avond, boys! 


22:52

FT // 0-2 ✅

De wedstrijd is afgelopen. Ajax wint met 0-2 in Den Bosch en bereikt de derde ronde van de KNVB Beker. De goals kwamen van Dusan Tadic (strafschop) en Kenneth Taylor.

Zaterdagavond volgt de loting en wordt duidelijk wie de volgende opponent wordt.


22:43

Ook Hato (16) debuteert

En ook nog een derde debutant van de avond. De 16-jarige Jorrel Hato vervangt Owen Wijndal en maakt zijn eerste minuten in Ajax 1.


22:39

Debutant Aertssen

Na Gerónimo Rulli de tweede debutant van de avond: Olivier Aertssen.


22:34


22:33

Geel voor Sánchez

Jorge Sánchez krijgt geel na een flinke overtreding aan de zijlijn. Hij is na Kenneth Taylor de tweede Ajacied die op de bon wordt geslingerd.


22:27

🔁 Driedubbele wissel, debuut Aertssen

Wissels900

De eerste wissels bij Ajax en het zijn er meteen drie. Alfred Schreuder brengt Olivier Aertssen, Victor Jensen en Christian Rasmussen. Voor Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Francisco Conceição zit de wedstrijd erop.

Aertssen maakt zijn debuut voor Ajax!


22:22

Controle bij Ajax

Klaassen900

De tweede helft is inmiddels alweer bijna twintig minuten oud. Ajax heeft de controle en leidt met 0-2.

Komen er in het laatste kwart van de tweede helft nog Ajax-goals bij?

 


22:17

✊✊


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Ajax werkt toe naar bekertoernooi

Met een wedstrijd tegen FC Den Bosch woensdagavond in Brabant start voor Ajax het bekertoernooi. De ploeg van Alfred Schreuder trainde dinsdag voor het laatst in aanloop naar het duel met de Bosschenaren.

Tags

  • #DBOAJA

Socials