Michael Eriksen nieuwe scout voor Ajax in Scandinavië

Michael Eriksen 1280
Michael Eriksen 1280

Michael Eriksen gaat vanaf begin december aan de slag als scout voor Ajax. De 52-jarige Deen werkte in het verleden al samen voor de Amsterdammers met John Steen Olsen en gaat zich richten op Scandinavië.

Tags

  • #Eriksen

Socials

Eriksen was voorheen werkzaam als scout voor de Deense club Odense BK en fungeerde de afgelopen jaren als zaakwaarnemer van Deense spelers. Van 1997 tot en met 2001 werkte hij samen met Ajax-scout Olsen voor de Amsterdammers.

Uitdaging
Afgelopen tijd werd Eriksen benaderd door Henk Veldmate voor een functie bij Ajax. "Ik hoefde daar niet lang over na te denken, het was voor mij een makkelijke keuze. Ik ben heel trots en blij met deze nieuwe uitdaging."

Hoofd scouting Veldmate: "De Scandinavische landen zijn voor Ajax altijd erg belangrijk geweest. Met Michael denken we een goede opvolger voor John Steen aan Ajax verbonden te hebben. Wij zien ook voor de komende jaren namelijk veel potentie in deze regio, dus het is belangrijk voor ons om daar iemand te hebben die de landen, de competities en de spelers goed kent."

Eriksen gaat zich richten op spelers voor Jong Ajax en Ajax 1.

Gerelateerde artikelen

Slidertbskampioen

Ajax Doc | Verhalen over meesterscout Tonny Bruins Slot

Een voetbalvakman, de ideale rechterhand van Johan Cruijff, een meesteranalist, en bovenal een lieve man. Zo wordt de op 73-jarige leeftijd overleden Tonny Bruins Slot door vele collega's herdacht en omschreven. Op 1 november 2020, woensdag precies drie jaar geleden, overleed de meesterscout. Voor ons reden om de fraaie documentaire over Bruins Slot opnieuw in de etalage te zetten.

Tags

  • #BruinsSlot

Socials

Kamphuis 1280

Kamphuis fluit uitduel met FC Emmen

Jochem Kamphuis is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de laatste wedstrijd van 2022 op bezoek bij FC Emmen. Hij wordt zaterdag geassisteerd door Cristian Dobre en Michael Osseweijer. Jesse Rozendal is de vierde official en Bas Nijhuis is de VAR van dienst.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Grillitschcoffeebreak

Coffee Break met Grillitsch: 'Als kind was Rivaldo mijn idool'

Florian Grillitsch maakte deze zomer transfervrij de overstap naar Amsterdam. Ajax-host Aviv ging een bakje koffie drinken met de Oostenrijker om hem zodoende beter te leren kennen. Daarnaast werd Florians kennis over zijn nieuwe werkgever getest.

Tags

  • #Grillitsch

Socials