Valkanis: 'Blijven het werk doen dat we hebben ingezet'

Michael Valkanis neemt de komende twee wedstrijden de honneurs waar bij Ajax. De assistent-trainer schuift door nu John van ’t Schip volgens afspraak in Australië verblijft om de bruiloft van zijn zoon bij te wonen. "Het is een eer om deze rol voor even te hebben", vertelt Valkanis, die er verder redelijk nuchter onder blijft. "We blijven het werk doen dat we vanaf dag één hebben ingezet."

Tags

  • #Valkenis

Socials

Valkanis kwam op voorspraak van Van ’t Schip naar Amsterdam, maar is voor veel Ajax-fans nog redelijk onbekend. Waar staat hij precies voor op voetbalvlak?

"Ik ben heel gepassioneerd en hou van teams die aanvallend voetbal spelen. Ik ben heel competitief van mezelf en wil dat de teams waarbij ik betrokken ben dat ook hebben en het veld opgaan om te winnen. Voetbal betekent alles voor me. Ik heb het van jongs af aan gespeeld en ben daarna meteen in het coachingsvak gerold.”

'Goede vrienden'
Valkanis en Van ’t Schip werken al geruime tijd samen. "Het begon in 2016 bij Melbourne City met de City Group. We vonden elkaar direct op het gebied van onze voetbalfilosofie en de manier waarop wij vinden dat voetbal gespeeld moet worden. Onze band is in de loop der jaren steeds sterker geworden en we zijn nu ook heel goede vrienden. John is voor mij een heel speciaal persoon.”

Heeft Van ’t Schip voor zijn vertrek nog iets specifieks gezegd? "Good luck”, grijnst Valkanis. Om dan serieus te vervolgen:

"We spreken elkaar elke dag en ik weet zeker dat we ook contact zullen houden als hij weg is. Het is voor hem speciaal om terug te gaan voor de bruiloft van zijn zoon, gezien ook de zware tijd waar hij doorheen gaat. Maar Ajax is ook heel belangrijk voor hem. Hij geeft alles sinds hij hier is en ik weet zeker dat zijn gedachten hier nog steeds zijn.”

Gerelateerde artikelen

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up: de laatste voor de winterstop

PEC Zwolle komt zondag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en wij bereiden je in deze laatste aflevering van Warming Up voor de winterstop voor op dat duel. Ook de wedstrijd in de KNVB Beker tegen USV Hercules komt aan bod.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Hato Interview1920

Hato trots op historische aanvoerdersband: 'Probeer aan te sturen'

De missie van Ajax slaagde donderdagavond; winnen van AEK Athene om zo Europese overwintering veilig te stellen. Dat Ajax met 3-1 won van AEK Athene stemde zowel trainer John van 't Schip als aanvoerder Jorrel Hato tevreden. Hato was met zijn zeventien jaar daarnaast ook nog de jongste startende Ajax-captain ooit in Europa. "Het had ook nog 6-1 kunnen worden."

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK
  • #VantSchip
  • #Hato

Socials

Forbsvida1920

Mogelijke tegenstanders in de UEFA Conference League

Ajax speelt na de winter in de UEFA Conference League. De ploeg van John van 't Schip won donderdagavond van AEK Athene met 3-1 en verzekerde zich daarmee van Europees voetbal in 2024. Maandag volgt de loting voor de tussenronde in de Conference League. Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax.

Tags

  • #UECL

Socials