Godts maakt eerste minuten voor Jong Ajax: 'Plezier hebben en eigen spel spelen'

Dave Vos en Mika Godts maakten maandagavond tegen MVV beiden hun debuut voor Jong Ajax. Voor Vos is de Toekomst bekend gebied, terwijl Godts zijn eerste stappen in Amsterdam zette. Tegen de Limburgers beleefde het tweetal een prettig debuut.

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Je hebt altijd een bepaalde wedstrijdspanning, dat hoort erbij. Mijn spanning gaat voornamelijk over de uitvoering en het plan. Het is altijd fijn om terug te keren met een overwinning", begint een tevreden Vos.

In 2021 vertrok de trainer naar Schotland, waar hij in 2022 weer wegging. Toen belde Ajax. "Ik heb veel aan de club te danken en de hele opleiding doorlopen. Als je de club kan helpen, dan doe je dat. Het is fijn om weer bij de mooiste club van Nederland te zijn."

Godts beleefde een heerlijk debuut met een goal. "Ik stond net in het veld en de bal kwam. Toen dacht ik alleen maar aan naar voren lopen en trappen. Ik wilde plezier hebben en mijn eigen spel spelen." Vos is ongeveer net zo lang in Amsterdam als de Belg. "Ik vind het een onwijs open jongen die heel vrij is in de keuzes die hij maakt. Hij heeft daarnaast een geweldige dribbel, een goede techniek en een grote glimlach. En hij scoort ook nog. Zo'n debuut past bij Ajax."

Voor Vos was het in Amsterdam een weerzien met Calvin Bassey. Het tweetal werkte samen bij Rangers FC. "Ik had een hele goede klik met hem en we hebben samen veel meegemaakt. Het is een hele open jongen die graag wil leren. Toen ik hier weer kwam en hem weer zag kwam er een grote glimlach."

Hoe de komende tijd voor Vos eruitziet is afwachten. "Ik ben nu in eerste instantie hier om de club te helpen. Ik kan weer lekker aan de gang en doen wat ik het liefst doe. Jong Ajax is een team waarin spelers aan het einde van het jaar voor een keuze komen te staan. Het is onze taak om met de hele staf de spelers daarin te begeleiden."

Godts is niet de enige Belg bij Ajax. "Ik kende Stanis Idumbo Muzambo en Rayane Bounida allebei. Ze hebben mij goed opgevangen, dat is leuk."

Gerelateerde artikelen

Godts1280 (1)

Highlights Jong Ajax – MVV | Doeltreffende debutant

Jong Ajax won maandagavond op sportcomplex de Toekomst met 4-2 van MVV. Dit betekende de eerste competitiezege van 2023. Debutant Mika Godts, die eind januari overkwam van KRC Genk, was trefzeker bij zijn debuut voor het Amsterdamse beloftenelftal. Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição en Jaydon Banel maakten de andere doelpunten.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Godts1280

Godts: 'Moet het van mijn dribbels en snelheid hebben'

Ajax heeft zich op de laatste dag van de transferdeadline versterkt met Mika Godts. De Belg tekent een contract voor tweeënhalf jaar in Amsterdam. “Ik heb er lang naar uitgekeken om bij deze mooie club te komen. Ik voel me heel goed.”

Tags

  • #Godts

Socials

Vos Dave 900 Copyright Proshots 10411235(1)

Dave Vos maakt seizoen af bij Jong Ajax

Dave Vos maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Jong Ajax. De voormalig (jeugd)trainer van Ajax keert na iets meer dan een jaar terug op de Toekomst en tekende een contract tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #JongAjax

Socials