Minuut stilte voor Groot en Lukoki voor aanvang Ajax - sc Heerenveen

Lukokizwartwit
Lukokizwartwit

Voor aanvang van het duel Ajax - sc Heerenveen wordt woensdag een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overleden oud-Ajacieden Henk Groot en Jody Lukoki. Groot overleed woensdag op 84-jarige leeftijd. Maandag werd de club ook al opgeschrikt door het overlijden van Lukoki, die slechts 29 jaar is geworden.

Tags

  • #Lukoki

Socials

Vanwege het overlijden van beide oud-spelers spelen de Ajacieden woensdagavond ook met rouwbanden.

Groot droeg tussen 1959 en 1970 in 305 officiƫle duels het Ajax-shirt. Hij maakte daarin liefst 207 doelpunten. Met dat aantal treffers behoort hij tot de allerbeste schutters in de Ajax-historie. Alleen Sjaak Swart, Johan Cruijff en Piet van Reenen scoorden vaker voor Ajax.

Vleugelaanvaller Lukoki voetbalde tussen 2011 en 2013 onder trainer Frank de Boer in het vlaggenschip van de club. Hij kwam tot 35 officiƫle duels in het rood en wit.

Tags

  • #Lukoki

Socials

Gerelateerde artikelen

Lukoki Header 880

Oud-Ajacied Jody Lukoki (29) overleden

Ajax werd maandag opgeschrikt door het bericht over het overlijden van Jody Lukoki. De rechteraanvaller speelde tussen 2011 en 2013 35 officiële duels in Ajax 1. Hij werd in die periode drie keer landskampioen. Lukoki, die zowel de Nederlandse als Congolese nationaliteit had, is slechts 29 jaar geworden.

Tags

  • #Lukoki

Socials

Groot Header 880 Goed

Oud-Ajacied en topschutter Henk Groot (84) overleden

Ajax bereikte woensdag het trieste nieuws over het overlijden van Henk Groot. De illustere oud-Ajacied speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële duels voor Ajax en maakte daarin liefst 207 doelpunten. Daarmee behoort hij tot de allerbeste schutters in de Ajax-historie. Alleen Sjaak Swart, Johan Cruijff en Piet van Reenen scoorden vaker voor Ajax.

Tags

  • #Groot

Socials