Neres: 'Als je scoort, krijg je meer vertrouwen'

David Neres vierde woensdag zijn 24e verjaardag. De aanvaller viel in tegen sc Heerenveen in de halve finale van de KNVB Beker en maakte de 0-3. "Het maken van een doelpunt is altijd belangrijk voor het vertrouwen van een speler."

Tags

  • #HEEAJA

Socials

De Braziliaanse buitenspeler maakte alweer zijn derde goal in korte tijd. Hij scoorde eerder ook tegen AZ en Lille. "Ik wil het team altijd helpen met doelpunten en assists."

Bij het doelpunt werd er nog even gekeken of Neres geen buitenspel stond. De VAR constateerde echter dat de treffer geldig was. "Ik was er ook niet bang voor dat ik offside stond. Sébastien Haller (de man van de assist, red.) stond het niet en ik ook niet. Na het doelpunt wees ik naar Sébastien om hem te bedanken."

Blessureleed
De 0-3 van Neres gooide het duel in Friesland definitief in het slot. Buiten het feit dat het een belangrijk doelpunt was voor het team, bewees de Zuid-Amerikaan zichzelf ook een dienst met zijn treffer. De vleugelaanvaller lag er in 2020 lang uit vanwege een blessure.

Volgens Neres gaf de goal hem extra vertrouwen na een moeilijke tijd. "Om te moeten herstellen na een blessure is zwaar, maar je moet blijven werken. Ik heb het gevoel dat ik nu steeds meer naar mijn oude vorm toegroei."

De buitenspeler miste alleen de kers op de taart op zijn verjaardag. "De spelers hebben mij nog niet toegezongen. Ik ga het zo maar eens vragen."

Gerelateerde artikelen

Heeaja

Liveblog | Finale KNVB Beker een feit na zorgeloze avond

Ajax heeft de halve finale van de KNVB Beker tegen sc Heerenveen met 0-3 gewonnen door goals van Davy Klaassen, Dusan Tadic en David Neres. Via dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion.

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Erik Ten Hag

Tevreden Ten Hag: 'Heel geconcentreerd gespeeld'

Ajax plaatste zich woensdagavond voor de finale van de KNVB Beker na een 0-3-overwinning bij sc Heerenveen. Trainer Erik ten Hag keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd in Friesland. "Als je een topclub bent, moet je elke wedstrijd willen winnen. Dat hebben de spelers laten zien."

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Tadic1

Highlights sc Heerenveen - Ajax | Naar de finale!

Ajax nam het in de halve finale van de KNVB Beker op tegen sc Heerenveen. In Friesland wonnen de Ajacieden met 0-3 dankzij goals van Davy Klaassen, Dusan Tadic en David Neres. De eindstrijd is op 18 april tegen Vitesse.

Tags

  • #HEEAJA

Socials