Tevreden Ten Hag: 'Heel geconcentreerd gespeeld'

Ajax plaatste zich woensdagavond voor de finale van de KNVB Beker na een 0-3-overwinning bij sc Heerenveen. Trainer Erik ten Hag keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd in Friesland. "Als je een topclub bent, moet je elke wedstrijd willen winnen. Dat hebben de spelers laten zien."

Tags

  • #HEEAJA

Socials

De coach was vooral tevreden met de instelling van de spelers. "We hebben een heel hongerig Ajax gezien. Prima gespeeld, gewoon een uitstekende overwinning waar weinig op af te dingen viel."

Na de zware wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag, oogde Ajax fris in Friesland. "Maar ik zie dit niet als een reactie op die wedstrijd. In de reeks die wij spelen zit altijd wel een mindere wedstrijd. De kunst is om een resultaat te halen als je minder speelt. Dat beheerst deze ploeg ook."

Finale een feit
Dankzij de 0-3-overwinning in Friesland plaatste Ajax zich voor de 26e keer in de clubhistorie voor de finale van de KNVB Beker. "Dat is fantastisch", vindt Ten Hag. "Als je de kans krijgt om de finale te halen, dan moet je daar vol voor gaan. Een finale halen is niet heel gewoon, ook voor Ajax niet."

Ajax strijdt nog altijd mee op drie fronten; de Eredivisie, de KNVB Beker en de UEFA Europa League. "Dat is ook ons streven. We willen het zo lang mogelijk blijven volhouden."

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Heeaja

Liveblog | Finale KNVB Beker een feit na zorgeloze avond

Ajax heeft de halve finale van de KNVB Beker tegen sc Heerenveen met 0-3 gewonnen door goals van Davy Klaassen, Dusan Tadic en David Neres. Via dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion.

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Neresjuichen1

Neres: 'Als je scoort, krijg je meer vertrouwen'

David Neres vierde woensdag zijn 24e verjaardag. De aanvaller viel in tegen sc Heerenveen in de halve finale van de KNVB Beker en maakte de 0-3. "Het maken van een doelpunt is altijd belangrijk voor het vertrouwen van een speler."

Tags

  • #HEEAJA

Socials