Antony en Neres over hun bijzondere vriendschap: 'Wij zijn altijd samen'

Antony en David Neres zijn vanaf dag één onafscheidelijk bij Ajax. Zowel op het veld als buiten het veld, hebben de twee veel aan elkaar gehad dit seizoen. De Brazilianen blikken terug op de afgelopen voetbaljaargang en gaan dieper in op de bijzondere band die ze met elkaar hebben.

Tags

  • #Antony
  • #Neres

Socials

Neres en Antony beleefden alles samen dit jaar, maar maakte individueel een verschillend seizoen door. "Het is voor mij persoonlijk een heel lastig seizoen geweest", vertelt Neres over zijn 2020/2021. "Gelukkig kon ik aan het einde van het seizoen - toen ik eindelijk terug was van mijn blessures - nog genoeg spelen."

Voor Antony was het een succesvol eerste jaar in Amsterdam en ondanks alle coronabeperkingen kon hij toch genieten van de behaalde dubbel. "Door corona was alles anders. Toch heb ik er van kunnen genieten, toen we kampioen werden. Neres heeft me verteld hoe anders het was twee seizoenen geleden, maar ik ben toch dankbaar voor hoe het nu ging."

Vriendschap
De aanwezigheid van Neres was voor Antony ontzettend belangrijk. De klik tussen de twee was er vanaf het moment dat ze elkaar voor het eerst zagen. "Ik was blij toen ik hem voor het eerst ontmoette", vertelt Antony.

"We zijn echt beste vrienden geworden. Neres is iemand waarvan ik houd, op en buiten het veld. Onze vriendschap is echt; hij is als een broer voor me."

Antony en Neres na een goal tegen Young Boys.

Neres zelf herkent dat gevoel volledig. Ook voor hem vormde de vriendschap een belangrijke basis. Ook als de twee niet beide in de basis begonnen. "Als ik speel en hij niet, zie ik hem nooit zuur kijken", zegt Neres. "Hij is dan blij voor me. Hij leeft met me mee."

Oprecht
Vriendschap en topvoetbal zijn geen vanzelfsprekende combinatie, weet ook het Braziliaanse tweetal. Antony: "Veel spelers raken vrienden kwijt omdat ze concurrenten zijn. Bij ons is het anders. Of we nou strijden om dezelfde positie of niet, we blijven vrienden. Onze vriendschap is oprecht omdat we die dingen kunnen scheiden."

Plezier maken is daarbij de basis, vertelt Neres. "We houden van dezelfde dingen, van samen lol maken. Als de een scoort, juicht de ander en andersom."

De twee doen alles samen in Amsterdam. Als Antony wat langer door moet trainen, blijft Neres hangen bij het trainingsveld om te kijken. "Het maakt me blij om hem te zien spelen. Niet alleen in wedstrijden, maar ook op trainingen. We blijven altijd samen."

Gerelateerde artikelen

Antonythumb

Ajax, Neres, Danilo & Sarita Lorena brengen lied uit: ‘Bem-Vindo Antony’

Antony is in Nederland! Om de Braziliaanse aankoop een warm welkom te geven hebben Ajax, David Neres, Danilo en Sarita Lorena een nummer uitgebracht met de titel 'Bem-Vindo Antony'. De 2 Ajacieden en Sarita Lorena doken de afgelopen weken met elkaar de studio in om een te gekke track op te nemen voor de 20-jarige voetballer. Het eindresultaat: een lied met honderd procent hitpotentie! Check het zelf.

Tags

  • #BemVindoAntony

Socials

Neresanthony

Guess-A-Sketch #2 | Neres en Antony

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering twee zullen David Neres en Antony proberen Kjell Scherpen en Perr Schuurs te verslaan.

Tags

  • #Antony
  • #Neres

Socials

Neresperfectebuitenspeler

De perfecte buitenspeler volgens David Neres

In My Perfect Winger stelt David Neres zijn ideale buitenspeler samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden voor een vleugelaanvaller. Namen als Neymar, Lionel Messi, Ronaldo en Cristiano Ronaldo passeren de revue.

Tags

  • #Neres

Socials