Nog geen ticket voor Olympische Spelen voor Oranje Leeuwinnen

Spitseoranje1920
Spitseoranje1920

De Oranje Vrouwen hebben in de halve finale van de Nations League met 3-0 verloren van Spanje. Daarmee grijpen ze naast de eerste mogelijkheid om een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen later dit kalenderjaar. Woensdag volgt een nieuwe kans tegen Duitsland in de troostfinale. Ajacied Sherida Spitse deed de hele wedstrijd mee.

Tags

  • #OranjeLeeuwinnen

Socials

Europa heeft drie afgevaardigden voor de Olympische Spelen. Twee tickets voor het toernooi in Parijs zijn te 'winnen' via de Nations League. Vanwege de overwinning op Oranje heeft Spanje zich geplaatst voor de finale van de Nations League en hebben zij zich daarmee gekwalificeerd voor de Spelen. 

Derde ticket
In de finale treft Spanje het sterke Frankrijk. Omdat zij het gastland zijn van de Olympische Spelen heeft Frankrijk zich automatisch geplaatst voor het prestigieuze sporttoernooi en schuift het derde ticket door naar de winnaar van de troostfinale.

Oranje en Duitsland spelen woensdag tegen elkaar voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen. De wedstrijd vindt plaats in Heerenveen. De aftrap is om 20:45 uur.

Gerelateerde artikelen

Vrouwen Beker 1920

Ajax Vrouwen spelen uniek bekerduel met Talententeam

In de kwartfinale van de KNVB Beker spelen de Ajax Vrouwen tegen het Ajax Vrouwen Talententeam. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen. De aftrap van de wedstrijd is op donderdag 14 maart om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header Vrouwen 1920

Verslag | Ajax Vrouwen naar kwartfinale beker

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi bereikt ten koste van FC Eindhoven. In Brabant won de ploeg van Suzanne Bakker dankzij goals van Quinty Sabajo (2), Nadine Noordam (2), Jonna van de Velde, Tiny Hoekstra, Daliyah de Klonia, Romée Leuchter en Bente Jansen met 0-9.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials