Verslag | Oefenzege voor Ajax in doelpuntrijk duel met FC Volendam

Brobbey1280nw

Ajax heeft woensdag een oefenzege op FC Volendam geboekt. Ondanks een 0-3-achterstand wonnen de Ajacieden met 5-4. De Amsterdamse doelpunten kwamen van Jorrel Hato, Francisco Conceição (2) en Brian Brobbey (2).

• #AJAVOL

Het was voor Ajax het tweede oefenduel ter voorbereiding op de herstart van de Eredivisie, over iets meer dan een maand tegen NEC (uit). Zaterdag werd een oefenduel op Spaanse bodem met 0-2 verloren van Blackburn Rovers.

Slechte start
Bij het treffen met provinciegenoot FC Volendam kwam Ajax niet sterk uit de startblokken. Al na zeven minuten had Gaetano Oristanio na een counter vrije doortocht: 0-1. De thuisploeg slaagde er voor rust niet in de opgelopen schade te repareren.

Ajax had wel een aantal momenten, waarbij steeds Kristian Hlynsson betrokken was. De IJslander kreeg ook de grootste kans, maar zijn kopbal werd door doelman Stankovic katachtig uit de hoek gedoken.

In de tweede helft kwam Volendam met een geheel nieuw elftal binnen de lijnen en liep het binnen vier minuten uit naar 0-3. Twee min of meer identieke goals werden afgerond door Joey Antonioli en Brian Plat.

Ajax schakelt bij
Het was voor Ajax sein om wakker te worden en een tandje bij te schakelen. In iets meer dan twintig minuten was de achterstand omgebogen in een 4-3-voorsprong. Invaller Hato brak de ban en vervolgens scoorden ook Conceição (de 2-3 en de 4-3) en Brobbey de 3-3.

De zege was daarmee nog niet binnen, want niet veel later kwam Volendam via Antonioli langszij: 4-4. Een kopbal van Brobbey op aangeven van Hato zorgde er uiteindelijk toch voor dat de Ajacieden winnend van het veld stapten.

Ajax – FC Volendam 5-4 (0-1)
7. Oristanio  0-1
46. Antonioli 0-2