On This Day | Acht Ajax-goals in thuisduel met Sparta

Ajax realiseerde op 22 maart 1995 in het oude stadion De Meer een monsteroverwinning op Sparta: 8-0. De Ajax-fans konden zelfs bijna juichen voor negen doelpunten. Helaas miste doelman Edwin van der Sar de penalty die hij mocht nemen tegenover Edward Metgod. Met de achtklapper van de gouden lichting Ajacieden was desondanks toch sprake van een memorabele voetbalavond.

• #OnThisDay

Otdhuntelaarroda

On This Day | Huntelaar schittert tegen Roda JC met fenomenale omhaal

Bekeroverwinning met een vleugje magie. Ajax ontving Roda JC op 22 maart 2006 in Amsterdam voor de halve finale van de beker. De Ajacieden bereikten de finale van het Nederlandse bekertoernooi door na verlenging met 4-1 te winnen van de Limburgers. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een fenomenale omhaal voor het hoogtepunt van deze zenuwslopende avond.