On This Day | Cruijff schittert voor laatste keer in Amsterdamse dienst

Johan Cruijff, onze legendarische nummer veertien, droeg op 17 mei 1983 voor het laatst het Ajax-tricot. Cruijff en consorten speelden de returnwedstrijd in de bekerfinale tegen NEC. De Amsterdammers wonnen het duel met de Nijmegenaren met 1-3. Het Ajax-icoon bekroonde zijn laatste optreden in Amsterdamse dienst met een treffer.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

Cruijff 900 AFC004000047 002

Cruijff loodste Ajax met dubbele hattrick naar recordzege op AZ

Johan Cruijff scoorde op 29 november 1970 liefst zes keer tegen AZ’67. Ajax won die dag met 8-1. De beste Ajacied ooit maakt voor eigen publiek een dubbele hattrick. De overige goals waren van Barry Hulshoff en Gerrie Mühren. De 8-1-overwinning uit het seizoen 1970/1971 is nog altijd Ajax' recordoverwinning op de Alkmaarders.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Cruijffstandbeeld

Ajax-supporters onthullen samen met Frank Rijkaard standbeeld voor Johan Cruijff

Frank Rijkaard en een afvaardiging van Ajax-supporters hebben vrijdagmiddag een standbeeld van Johan Cruijff onthuld. Het levensgrote bronzen beeld staat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA en is ontworpen door kunstenaar Hans Jouta. Het beeldhouwwerk is tot stand gekomen door een inzamelingsactie onder supporters op initiatief van de Ajax Supporters Delegatie.

Tags

  • #JohanCruijff

Socials