On This Day | Debutant Marco

Meer dan 150 goals in Ajax 1: Marco van Basten. De jonge Ajacied debuteerde op 3 april 1982 als zeventienjarige tijdens het thuisduel met NEC. De piepjonge Van Basten verving Johan Cruijff, die zijn 250e wedstrijd speelde, en scoorde zelf Ajax' derde in de 5-0-overwinning.

• #OnThisDay

Otdklassiekerschone

On This Day | Schöne laat Johan Cruijff ArenA ontploffen tijdens Klassieker

Exact zes jaar geleden, op 2 april 2017, speelde Ajax een belangrijke Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. Binnen één minuut kwamen de Ajacieden al op voorsprong via Lasse Schöne. De Deense middenvelder schoot een geweldige vrije trap tegen de touwen. David Neres verdubbelde in de loop van de eerste helft de voorsprong, terwijl Feyenoord in de slotfase nog iets terugdeed. Het duel eindigde hierdoor in 2-1.