Onana groepswinnaar met Kameroen na remise

Onana1280
Onana1280

Andre Onana heeft maandagavond met Kameroen de groepsfase van de Afrika Cup met een remise afgesloten. Het gastland deelde in Yaoundé de punten met Kaapverdië: 1-1. Met zeven punten gaat Kameroen als poulewinnaar door.

• #Interlands
  • #Onana

Onana stond opnieuw de gehele wedstrijd onder de lat. De Ajacieden zag zijn land via Vincent Aboubakar in de 39e minuut de leiding nemen: 1-0. Acht minuten na de rust volgde de gelijkmaker. Onana moest het antwoord schuldig blijven op een hakje van Rodrigues.

Eindstand groep A
1. Kameroen 3-7 (7-3)
2. Burkina Faso 3-4 (3-3)
3. Kaapverdië 3-4 (2-2)
4. Ethiopië 3-2 (2-6)

Onana en de zijnen gaan het in de achtste finale opnemen tegen één van de vier beste nummers drie. Er zijn zes poules op de Afrika Cup. In totaal vallen er acht landen af na de groepsfase.