Onana start Afrika Cup met overwinning

Onana1280 Africacup
Onana1280 Africacup

Andre Onana heeft in de openingswedstrijd van de Afrika Cup direct drie punten gepakt met Kameroen. In het Stade Olembe waren De Ontembare Leeuwen met 2-1 te sterk voor Burkina Faso. Onana speelde de volle negentig minuten.

Tags

  • #Interlands
  • #Onana

Socials

De Ajax-doelman moest in de eerste helft wel direct de bal uit het net vissen. Na 24 minuten voetbal maakte Gustavo Sangare op aangeven van oud-Ajacied Bertrand Traoré de openingstreffer voor Burkina Faso.

Nog voor rust repareerde Kameroen de schade. Daar had het land wel twee penalty's voor nodig. Beide strafschoppen werden verzilverd door Vincent Aboubakar. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Kameroen zit samen met Burkina Faso verder nog in de poule met Kaapverdië en Ethiopië.

Haller
Ajacied Sébastien Haller komt woensdag voor de eerste keer in actie met Ivoorkust. Om 20:00 uur spelen de Ivorianen tegen Equatoriaal-Guinea.

Gerelateerde artikelen

Still Perfect Keeper Onana 880

Andre Onana stelt de perfecte keeper samen

Andre Onana stelt zijn ideale doelman samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een keeper moet beschikken. Onder andere Ederson, Gianluigi Buffon en Manuel Neuer passeren de revue.

Tags

  • #Onana

Socials

Youriregeer1280

Regeer: ‘Oog rustig, maar kan heel hard zijn’

Aanvoerder van Jong Ajax, vlak voor de jaarwisseling zijn officiële debuut in Ajax 1 en voor het eerst mee op een wintertrainingskamp met de hoofdmacht; voor Youri Regeer kon 2021 niet beter eindigen en 2022 niet beter beginnen. De achttienjarige multifunctionele speler zit goed in zijn vel en is na een korte onderbreking rondom de feestdagen klaar om te vlammen. "Ik heb zin in de tweede seizoenshelft."

Tags

  • #Regeer

Socials

Hallerajabor 1280

Top 10 Goals | Sébastien Haller

Sébastien Haller is op 8 januari precies één jaar Ajacied. De spits kende twaalf uitzonderlijke maanden. Hij was in 47 wedstrijden betrokken bij 48 goals. We hebben tien van zijn mooiste treffers voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals
  • #Haller

Socials