Vermaelen: 'Ajax was een enorme leerschool'

Thomas Vermaelen speelde zes seizoenen in het eerste elftal van Ajax. Hij maakte op 15 februari 2004, exact twintig jaar geleden, zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. Na gevoetbald te hebben in Engeland, Italië, Spanje en Japan verblijft de verdediger nu in Londen met zijn gezin. Wij zochten hem een tijdje geleden op. "Ajax en Arsenal waren als kind mijn favoriete teams. Het is wel toevallig dat je dan ook bij die clubs terecht komt."

Tags

  • #Vermaelen

Socials

Gerelateerde artikelen

Gabri1920

Gabri: 'Ik had bij Ajax willen stoppen'

Bij het horen van de naam Gabri gaan de gedachten direct terug naar oneindige rushes en onuitputtelijke werklust. Hij was in 2006 de eerste voetballer die de oversteek maakte van FC Barcelona naar Ajax. In totaal speelde hij vier seizoenen in Amsterdam. Tegenwoordig woont hij in het dwergstaatje Andorra. We gingen bij hem langs.

Tags

  • #Gabri

Socials

Bassey Doc 1280

Special | 'Bassey: Aim for the stars'

Het succes van Ajacied Calvin Bassey kwam niet vanzelf. Opgroeien in een buitenwijk van Londen, criminaliteit en stages bij profclubs zonder succes. Met Bassey reizen we naar Engeland. We bezoeken zijn oude basisschool, het favoriete voetbalpleintje en zijn huidige woning in Londen en maken een indringend portret.

Tags

  • #Bassey

Socials

Lucky Ajax 1280 I

Special | Lucky Ajax in Griekenland

Lucky Ajax, het elftal van oud-spelers, ging precies één jaar geleden naar Griekenland. Onder meer Sjaak Swart, Angelos Charisteas, Simon Tahamata en Aron Winter waren uitgenodigd door de veteranen van PAS Giannina en speelden daar een spectaculaire wedstrijd.

Tags

  • #LuckyAjax

Socials