Openhartige Ihattaren: 'Ik voel me gelukkig en nu is het tijd om het te laten zien'

Mohamed Ihattaren heeft de zomerstop gebruikt om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. De Ajacied is klaar om zichzelf te laten zien en vertelt in een openhartig interview over de afgelopen tijd en de periode die komen gaat. "Ik wil weer gezien worden als de voetballer Mo die supporters een mooie avond kan bezorgen."

Tags

  • #Ihattaren

Socials

Ihattaren voelt zich gelukkig en fit in De Lutte. Een half jaar geleden zag de wereld er heel anders uit voor de Ajacied. "Met mijn hoofd was ik er niet bij, ik was heel ongelukkig. Ik ben toen teruggegaan naar mijn vertrouwde omgeving en alles even losgelaten. Ik ben op nul begonnen en toen kwam ik Gerald Vanenburg tegen. Hij wilde met me praten en we hadden direct een klik."

Broer
Met Vanenburg aan zijn zijde werkte Ihattaren zich in het zweet en had hij maar één doel: terugkeren op het voetbalveld. "Gerald is een top gozer. Het was voor hem absoluut geen optie om te stoppen. We gingen wandelen, praten en trainen. Zelfs huilen deed ik bij hem. Hij was als een grote broer voor me en heeft me echt geraakt met dingen die hij zei. Ik ben hem enorm dankbaar want ik ben blij waar ik nu sta."

De beginperiode in Amsterdam stond in het teken van fit worden. "Ze letten op mijn slaap, op mijn eten, op alles. Het was heel simpel: een half jaar bikkelen en daarna bij Ajax 1 of een half jaar kloten en daarna was het klaar. Zo brachten ze het. Hoeveel ik ben geholpen, ook door mijn familie, maakt me heel gelukkig. Ik bedank ze nog elke dag."

De oude Mo
Nadat Ihattaren fitter geraakte, trainde hij weer mee met de groep. Dat was wennen voor de twintigjarige. "Positiespellen en tactische oefeningen had ik lang niet meer gedaan. Maar ik genoot ervan dat ik weer mee mocht doen. Ik voelde me steeds meer voetballer." Op bezoek bij NAC Breda (0-0) maakte Ihattaren zijn rentree namens Jong Ajax. "Dat was een mooi moment. In de tweede wedstrijd begon ik de oude Mo weer te voelen. Ik scoorde en gaf een assist."

In de bekerfinale tegen PSV maakte hij zijn debuut voor Ajax 1. "Dat vond ik erg mooi ondanks het resultaat. Uiteindelijk werden we kampioen, iets wat ik komend seizoen nog eens wil meemaken. Dan met een grotere bijdrage, daar gaan we voor."

Thuis in Amsterdam
De liefde die Ihattaren bij Ajax krijgt doet hem goed. "Ik ben op de goede weg en iedereen is tevreden. De trainer is blij met me en de geluiden zijn positief. Die mensen wil ik nog trotser maken. Ik voel me weer mens en ben heel gelukkig."

Ihattaren is positief over zijn nieuwe trainer Alfred Schreuder. "Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent. Hij behandelt iedereen hetzelfde en weet precies hoe hij iemand moet raken. Dat zie je niet veel bij trainers. Hij kan dat heel goed en dat vind ik erg fijn. Het is tijd om het te laten zien. Nu wil ik weer gezien worden als de voetballer Mo die supporters een mooie avond kan bezorgen."

Gerelateerde artikelen

Hansen SV Meppen 1280

Highlights Ajax - SV Meppen | Hansen haarscherp in oefenduel

Ajax is goed gestart aan de voorbereiding op seizoen 2022/2023. Op het sportpark van Quick'20 werd het Duitse SV Meppen met 3-0 verslagen. In de eerste helft had Sontje Hansen met twee goals zijn vizier op scherp staan.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials