Oranje Leeuwinnen naar het WK

Spitse Oranje Aanvoerder 1280
Spitse Oranje Aanvoerder 1280

De Oranje Leeuwinnen, met Ajacied Sherida Spitse als aanvoerder, hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het WK. Tijdens de confrontatie met IJsland schoot Esmee Brugts het team van de nieuwe bondscoach Andries Jonker naar het eindtoernooi.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse kreeg van Jonker een basisplaats en de aanvoerdersband toebedeeld. Victoria Pelova, Lize Kop en Lisa Doorn bleven de hele wedstrijd op de bank. Romée Leuchter mocht het laatste kwartier meedoen.

De Oranje Leeuwinnen creëerden kans op kans maar slaagden er niet in de 35-jarige keeper van IJsland te verschalken binnen de negentig minuten. Paal en lat stonden eveneens veelvuldig een succes in de weg. Pas in de blessuretijd lukte het Brugts wel om de verdiende en winnende treffer te maken. Dankzij de 1-0 plaatste Oranje zich voor het WK dat in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen

De Sanders 1280

Ajax Vrouwen spelen gelijk in oefenwedstrijd tegen SGS Essen

De Ajax Vrouwen hebben zondag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse SGS Essen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 4-4. De Amsterdamse treffers kwamen van Ashleigh Weerden, Nikita Tromp, Tiny Hoekstra en een eigen doelpunt van de gasten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials