Oranje Leeuwinnen openen Europees kampioenschap met gelijkspel

Spitse1280 (2)

De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdagavond de eerste groepswedstrijd in de UEFA Women's EURO 2022 gelijkgespeeld. In Sheffield kwam de ploeg van bondscoach Mark Parsons tegen Zweden niet verder dan 1-1.

• #Interlands

Het Nederlands vrouwenelftal kwam in de eerste helft met 0-1 achter. Jonna Andersson tekende tien minuten voor rust voor de openingstreffer. Vroeg in de tweede helft kwamen de Oranje Leeuwinnen langszij via Jill Roord. Na het doelpunt van de Nederlandse middenvelder waren er nog verschillende kansen over en weer, maar beide ploegen wisten het net niet meer te vinden.

Bij Oranje startte één Ajacied in de basis; Sherida Spitse. De recordinternational van het Nederlands vrouwenelftal bleef de hele wedstrijd staan. In de 78e minuut kwam Victoria Pelova nog binnen de lijnen voor Daniëlle van de Donk.