Pasveer: 'Vader en zoon hadden kunnen debuteren'

Remko Pasveer en Kenneth Taylor debuteerden vorige week beiden in Oranje. De één is 38 jaar oud, de ander 20 jaar. Het duo blikt terug op een bijzondere week.

Tags

  • #Pasveer
  • #Taylor

Socials

"Het is altijd leuk om je debuut te maken en dit was natuurlijk wel speciaal", zegt Pasveer. "Of ik had verwacht dat ik opgeroepen zou worden? Ik zag ‘m lang niet aankomen, maar de laatste tijd wel wat meer. De prestaties waren de laatste weken goed, dus dan weet je wel dat je in beeld kan komen bij de bondscoach."

De 38-jarige Ajax-keeper voelde geen spanning voorafgaand aan de interlands tegen Polen en België. "Het voelde eigenlijk net als de andere wedstrijden. Het is wel anders met het volkslied etcetera. Maar voor de rest was ik vrij relaxed."

Steun
Taylor had tijdens zijn eerste interlandperiode veel steun aan zijn ervaren ploeggenoot. "Remko heeft me goed geholpen. Ik had veel aan hem, hij steunde me goed", vertelt de talentvolle middenvelder.

De kersverse Oranje-international zag een oproep van bondscoach Louis van Gaal niet aankomen. "Ik ging er niet vanuit dat ik opgeroepen werd, ik was al heel erg blij dat ik bij de voorselectie zat. Bij Remko eerlijk gezegd wel, hij is één van de beste keepers van Nederland. Maar ik dacht dat het voor mezelf iets te vroeg was."

Taylor was heel erg blij toen hij te horen kreeg dat hij bij de definitieve selectie van Oranje zat. "Het was heel mooi, iets waar je van droomt", aldus de twintigjarige Alkmaarder, die tegen Polen in mocht vallen en in de Johan Cruijff ArenA 45 minuten mocht meespelen tegen België. "Ook nog eens tegen mijn idool, Kevin de Bruyne."

Tevreden
De Ajacieden kijken tevreden terug op hun spel. "Ik vond mijn eigen spel prima hoe ik het heb teruggezien, maar ik zie ook wel verbeterpunten", zegt Taylor. "Als keeper is het altijd lekker om de nul te houden. En helemaal in twee wedstrijden tegen twee goede ploegen met goede spelers. Dus ik ben heel erg tevreden eigenlijk", reflecteert ploeggenoot Pasveer.

Speech
Het zingen van een liedje na afloop van het debuut bleef de Ajacieden bespaard. "Een speech geven is voor mij dan afdoende", vindt de Ajax-doelman. "Eerst was Kenneth en daarna kwam ik. Het is wel leuk, want als je onze leeftijden bij elkaar optelt had, had hij mijn zoon kunnen zijn. Vader en zoon hadden beiden kunnen debuteren. Dat zijn wel grappige dingen, daar hebben we wel een beetje ludiek om gedaan."

Goede jongens
Pasveer en Taylor zijn goed opgevangen door hun ploeggenoten bij het Nederlands elftal. "Het zijn allemaal wel goede jongens. Er waren acht spelers van Ajax en nog ex-Ajacieden. Maar de jongens die ik nog niet kende waren ook erg leuk", aldus Taylor.

De Ajacieden zijn blij om weer terug in Amsterdam te zijn. "Ik vind het ook wel lekker om soms even uit de omgeving te gaan. Weer terug thuiskomen is dan ook wel weer erg leuk", vertelt de Ajax-middenvelder. "We hebben nog een aantal competities die we goed door willen komen, dus we moeten aan de bak", vult Pasveer aan.

Gerelateerde artikelen

Rijkaard Special

Special | De rijke Ajax-carrière van Rijkaard

Ajax-icoon Frank Rijkaard blaast zaterdag 30 september 61 kaarsjes uit. Van veelbelovend talent uit Amsterdam-West tot een complete topspeler die de wereld veroverde. Hij brak door in het rood en wit, verdiende via Sporting CP en Real Zaragoza een transfer naar AC Milan en keerde in de jaren negentig weer terug in Amsterdam. Met als ultiem succes in 1995: de UEFA Champions League. "Na de wedstrijd wilde ik altijd in de spiegel kunnen kijken en zeggen: ik heb er alles aan gedaan."

Tags

  • #Rijkaard

Socials

Remko Pasveer Still 1280

Zo kijkt Remko Pasveer terug op zijn sterke optreden tegen Liverpool

Ajax-doelman Remko Pasveer had dinsdag een drukke avond tegen Liverpool in de UEFA Champions League. De goalie keepte een uitstekende wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat hij twee keer moest 'vissen'. Hij behoedde Ajax met een aantal prachtige reflexen voor nog een extra tegendoelpunt. "Maar je wil graag resultaat zien. Dat ging tot de 89e minuut goed."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Kenneth 1

Guess Who | Taylor tegen Brobbey: 'Ik doe niet aan legday, man'

In Guess Who wordt het klassieke 'Wie is het' omgetoverd naar de Ajax-versie. De Ajacieden spelen tegen elkaar en krijgen zes aanwijzingen om een ploeggenoot te raden. In de vierde aflevering gaan Kenneth Taylor en Brian Brobbey de strijd met elkaar aan. "Je moet niet alles geloven wat er op social media staat."

Tags

  • #GuessWho

Socials