Peereboom na dubbele cijfers O18: 'Hadden we vooraf niet zo ingeschat'

Ajax O18 haalde woensdag uit tegen Liverpool in de return van een vriendschappelijk tweeluik met de Engelsen. Het werd liefst 10-0 voor de Ajacieden. "We hadden iets meer weerstand verwacht, uit was het gewoon echt een gelijkopgaande strijd", zei trainer Frank Peereboom. Ook Don-Angelo Konadu, maker van vier goals in de eerste helft, reageerde.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Peereboom vond dat Ajax O18 echt sterk aan het duel begon. "Ik vond Liverpool minder dan de vorige keer. We wilden de UEFA Youth League nabootsen, dus hoopten op een gelijke strijd. Maar we waren behoorlijk bovenliggend."

Die dominantie kwam ook voort uit goed spel van de jonge Ajax-ploeg. "De intensiteit was goed bij ons. We maakten bijna alle kansen af en bleven doorgaan. Tot de rust was het heel goed. In de tweede helft heeft Liverpool zich aangepast om de schade te beperken."

Na dit tweeluik met Liverpool volgt er in februari nog een toernooi in Marokko voor Ajax O18. "Het is goed om internationale ervaring op te doen. Ze leren zo ook naar een wedstrijd toe te leven. Dat hebben we deze maandag en dinsdag ook gedaan. Het ritme is vaak ook hoger dan in de Nederlandse competitie. Al viel dat vandaag niet helemaal zo uit", glimlachte de trainer.

'Cadeautje uitgepakt'
Van de tien goals die Ajax O18 maakte, vielen er acht voor rust. Konadu was dus met vier treffers de grote man bij Ajax. "Ik denk dat we het als team goed hebben aangepakt. We hebben laten zien hoe goed we kunnen voetballen."

De Amsterdammers probeerden vanaf minuut één de tegenstander snel onder druk te zetten. Dat plan werkte optimaal. "Skye (Vink, red.) en ik gingen hoog druk zetten op de tegenstander. Liverpool maakte direct een fout. Toen kon ik het cadeautje uitpakken."

Om meer van dit soort internationale wedstrijden te spelen wil Ajax O18 graag kampioen worden. Op die manier kwalificeert het team zich voor de Youth League. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het kan", stelde Konadu. "We moeten het zelf laten zien. Dat begint zaterdag tegen Willem II en daarna AZ. Ik heb er honderd procent vertrouwen in."

Gerelateerde artikelen

Lucky Ajax 1920

Geslaagde editie Lucky Ajax Gala Diner

Het traditionele Lucky Ajax Gala Diner vond vrijdag plaats in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Het was een avond met volop Ajax-prominenten

Tags

  • #LuckyAjax

Socials