Peereboom vol vertrouwen: 'Zij hebben een stevige ploeg, maar wij ook'

Met de UEFA Youth League-wedstrijd van Ajax O18 tegen Sporting CP in het verschiet blikken we met trainer Frank Peereboom vooruit. Hij verwacht een mooie strijd in Portugal en kent het belang. "Het is één wedstrijd, winnen of verliezen."

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

"We willen graag en hebben er heel veel zin”, begint Peereboom zijn vooruitblik op het duel met de Portugezen. "We hebben een mooie groep, goed getraind en gaan woensdag de strijd aan. Het is één wedstrijd, winnen of verliezen. Sporting heeft jongens in de ploeg met ervaring in het eerste elftal. Zij nemen het serieus en hebben een stevige ploeg, maar wij ook. Het is goed voor onze talenten."

Positief
Ajax O18 kan niet wachten. "Dat voel je gewoon." Een aantal jongens die veelvuldig bij Jong Ajax spelen zijn meegereisd naar Portugal. "Zij hoopten al dat ze meegingen, dat merkte ik. Dat is alleen maar positief."

In goed overleg wordt er binnen de club besproken wie er meegaan. "Gelukkig speelt Jong Ajax niet, maar er is altijd contact met elkaar. Jorrel Hato is er bijvoorbeeld niet bij. Hij doet het goed en heeft momenteel een ander traject te pakken."

Peereboom stond inmiddels al verschillende wedstrijden in de Youth League langs de lijn bij de O18. Als hoofdtrainer en als assistent. "Het blijft mooi en het is een prachtig toernooi. Als je wint, verdien je namelijk ook weer een aansprekende tegenstander in de volgende ronde. Het is leuk als we doorgroeien en zo ver mogelijk komen."

Gerelateerde artikelen

Vos1280

Liveblog | Ajax O18 hard onderuit in Portugal

Ajax O18 heeft de uitwedstrijd tegen Sporting CP met 5-1 verloren en is daardoor uitgeschakeld in de UEFA Youth League. Lees in het liveblog terug hoe de wedstrijd en de aanloop naar het duel verliezen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Vos 1280

Ajax O18 met twintig spelers naar Lissabon

Ajax O18 reist met twintig spelers af naar Lissabon voor het UEFA Youth League-duel met Sporting CP. De wedstrijd in de achtste finale tegen de Portugezen wordt woensdag vanaf 13:00 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

O18 Wandeling 1280

Rewind | Ajax O18 beleeft succesvolle trip naar Hongarije

Een zinderend UEFA Youth League-duel met MTK Boedapest voor Ajax O18. De Amsterdammers plaatsten zich voor de knock-outfase van het toernooi dankzij een 0-1-zege in Hongarije. Beleef de hele trip nogmaals van begin tot eind.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials