Pienaar over Dortmund – Ajax, zijn functie als assistent bij O18 en de Youth League

Steven Pienaar is sinds de zomer assistent-trainer bij Ajax O18. Hij vertelt over zijn functie, over de UEFA Youth League en tot slot blikt de Zuid-Afrikaan vooruit op Dortmund – Ajax. Als oud-speler van Dortmund weet Pienaar dat het een gekkenhuis kan worden in het Signal Iduna Park.

Tags

  • #Pienaar

Socials

Het gesprek met de voormalig Ajax-middenvelder start over zijn huidige werkzaamheden in Amsterdam. "Het is alleen maar voetbal, voetbal, voetbal: het mooiste dat er is." Pienaar is content met zijn nieuwe rol als assistent in de jeugdopleiding van Ajax. "Ik sta elke dag met geweldige trainers op het veld. Zij stimuleren mij elke dag om sneller keuzes te maken."

Karaktereigenschappen
Als rechterhand van Dave Vos geniet hij van de jongens met wie hij kan werken. "Er zit heel veel talent in dit Ajax O18. Ik zie mezelf ook wel terug in spelers. Stille jongens, die op het veld volle bak gaan. Ik probeer ook aan hen over te brengen dat wanneer ze op het gras staan ook alles moeten geven. Als ze dat één seconde niet doen, kan het zomaar over zijn."

Woensdag komt het team van Pienaar en Vos in actie in de Youth League tegen Borussia Dortmund. In thuiswedstrijd ging het mis tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Ajax O18 verloor met 1-5.

00:00/00:00
  • Auto

"Als je Duitsers één of twee kansen geeft, word je gestraft. Qua spelbeeld vond ik ons de eerste helft nog goed spelen. Het is een mooi leerproces geweest voor de spelers: je moet negentig minuten lang vol geconcentreerd zijn."

Tijd voor revanche, dus. "We hebben nog drie wedstrijden te gaan in de groepsfase van de Youth League. Alles kan nog gebeuren. Ook daar in Duitsland. Ik geloof daarin."

Pienaar was zelf als speler zowel actief in het rood-wit van Ajax als het geel van de Borussia. De Zuid-Afrikaan genoot van de thuiswedstrijd van Ajax tegen de Duitse grootmacht. "Alles klopte gewoon die avond. Je merkte hoe belangrijk de supporters waren in de thuiswedstrijd. Ik heb zelf nog meegezongen: 'Zij krijgen voetballes'", lacht Pienaar.

'Ajax is mijn thuis'
Hij weet als geen ander dat in Duitsland de supporters ook als twaalfde man kunnen fungeren. "Het wordt een hele lastige wedstrijd daar. Ze zijn uit op revanche. Ze zullen Ajax onder druk willen zetten."

"Ik zal juichen voor Ajax. Kijk, Dortmund zal altijd in mijn hart blijven, maar Ajax is mijn thuis. Ik heb hier als speler 5,5 mooie jaren gehad en heb nu de kans weer gekregen om mezelf weer te ontwikkelen als trainer."

Tags

  • #Pienaar

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl