Portret | Amourricho over hoe te leven als een prof: 'Het zijn de details'

Amourricho is bezig met de laatste fase van zijn revalidatie na een knieblessure. De buitenspeler vertelt in de gym over hoe hij zijn lifestyle in de afgelopen maanden veranderde. De Ajacied leeft als een prof. "Ik ben altijd serieus bezig geweest met mijn vak. Maar ik ben nu de details aan het aanscherpen. Dat is wat je nodig hebt in het leven van een topsporter."

Tags

  • #Amourricho

Socials

Hoewel hij het afgelopen jaar enkele spierblessures had, ging het tot een paar weken geleden goed met het lichaam van de negentienjarige voetballer. Tot een ongelukkig moment op de training hem weer buitenspel zette. "Mijn spieren hielden het juist goed vol. Totdat ik een ongelukkig momentje kende op een training: een botsing. Dat kan iedereen gebeuren", kijkt Amourricho terug.

Infraroodbril
De aanvaller vertelt welke details hem nu helpen op fysiek vlak. "Ik doe voor het slapen een infraroodbril op. Dat stoomt je hersenen klaar voor een rustmoment. Je lichaam maakt zich 'ready' om te gaan slapen. Ook voeding is belangrijk. We hebben afspraken gemaakt waar ik me aan houd. Het heeft een positieve invloed op mij. Ik voelde mij in de afgelopen maanden fit."

Amourricho wil verder geen tijdstip zetten op zijn definitieve terugkeer op het veld, ook al hebben de Ajacieden nu zomerstop. "Ik ben er niet zo van om tijd aan dingen te plakken. Maar volgend seizoen ben ik bij de voorbereiding topfit!"

De Ajacied debuteerde al in 2021 voor Ajax en maakte ook het afgelopen seizoen nog speelminuten voor de hoofdmacht. Tot een definitieve doorbraak kwam het nog niet tot nu toe. "Iedereen zijn pad is anders. Ik heb nu aan het begin van mijn carrière last van blessures. Die ervaringen neem ik nu mee in mijn rugzak. Ik ben niet iemand die denkt: waarom ik? Ik accepteer dit gewoon."

God
De tiener is gelovig en vertrouwt op God. "Ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Hij geeft mij gewoon een test, Hij maakt mij 'ready' voor wat gaat komen." De Ajacied gaat nu in ieder geval even genieten van zijn vakantie. "Zodra ik terugben ga ik mij direct klaarstomen voor het begin. Ik zou trouwens liegen als ik zou zeggen dat de afgelopen jaren makkelijk waren geweest. Ik heb veel teleurstellingen moeten verwerken. Maar ik probeer alles om te zetten in positiviteit."

Gerelateerde artikelen

Still Rijkhoff

Portret | Julian Rijkhoff over jeugdherinneringen en Ajax-dromen

We zijn een dag samen met Julian Rijkhoff, de spits die afgelopen winter is teruggekomen naar Amsterdam. Na zijn jeugdjaren bij Ajax heeft hij zijn focus gericht op de toekomst. Samen keren we terug naar het voetbalpleintje waar hij als kleine jongen altijd te vinden was, praten we over zijn inspiratie en halen herinneringen op aan zijn jeugd. Hoewel zijn debuut al een droom is die uitkwam, koestert Rijkhoff nog vele ambities. Dit gesprek biedt een blik in het leven en de carrière van deze veelbelovende voetballer.

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

SITE THUMB ARJANYMARTHA

Portret | Ar'Jany Martha: 'Dit is pas het begin'

We zijn thuis bij Ar'Jany Martha. De van buitenspeler omgeturnde linksback kent dit seizoen zijn doorbraak in Ajax 1. We schuiven aan bij hem thuis voor het avondeten. De Ajacied wordt door zijn moeder op pad gestuurd om nog wat laatste boodschappen te doen en wij gaan met hem mee. Ondertussen praat de Ajacied over zijn nog prille carrière.

Tags

  • #Martha

Socials

SITE Thumb Nassef Chourak

Portret | Chourak: 'Zwemmen brengt rust in mijn hoofd'

Dit is een uitgebreid portret van Jong Ajax-speler Nassef Chourak. De middenvelder breekt dit seizoen door bij de beloften van Ajax. We volgen hem in het zwembad waar hij naar eigen zeggen zijn hoofd leeg kan maken. "Het brengt een bepaalde rust in mijn hoofd. Ik voel ook aan mijn lichaam dat het mij helpt."

Tags

  • #Chourak

Socials