Preview | Kan Ajax in Heerenveen eindelijk weer juichen?

Cid72683 BLIND HEERENVEEN
Cid72683 BLIND HEERENVEEN

Ajax is momenteel bezig aan een moeizame serie. De ploeg van Erik ten Hag is na een nare week op nog maar 1 front actief. Voor de Amsterdammers is het zaak om zich op te richten en dat zal moeten gebeuren op bezoek bij sc Heerenveen.

Tags

  • #heeaja

Socials

Ajax al jaren ongeslagen in Heerenveen
Dit weekend staat het duel in Friesland op het programma en dat is een uitwedstrijd die Ajax al jaren niet meer verloor. De 34-voudig landskampoen is al sinds 5 oktober 2008 ongeslagen in Heerenveen. Toen verloor Ajax onder trainer Marco van Basten met 5-2.

'In 24 van de 56 confrontaties scoorde Ajax maar liefst 4 of meer goals tegen de Friezen.'

Na een 3-3-gelijkspel in 2013 wonnen de Amsterdammers 5 keer op rij in het noorden van het land. Het is aan Ajax om deze mooie reeks voort te zetten.

Wereldgoal van Lasse Schöne tijdens ruime zege in Friesland
Vorig seizoen had de ploeg van Erik ten Hag geen kind aan de Friezen. Toen werd er met 0-4 gewonnen in Friesland. Lasse Schöne zette Ajax met een wonderschone treffer op het juiste spoor. De Deen besloot van ruime afstand uit te halen en de bal vloog op heerlijke wijze in het doel.

Vlak voor de rust sloeg het elftal van Ten Hag voor de 2e keer toe. Hakim Ziyech schoot uit een hoekschop hard raak: 0-2. Dusan Tadic zette de bezoekers met een strafschop na de thee op 0-3. Kasper Dolberg zette de eindstand op het bord: 0-4.

Dubbelslag David Neres op bezoek bij Heerenveen
Het seizoen daarvoor won Ajax ook al met 0-4 in Friesland. De Amsterdammers, destijds getraind door Marcel Keizer, stonden met de rust op een comfortabele 0-2 voorsprong door 2 treffers van David Neres. Na de thee mocht Schöne vanaf de strafschopstip voor de 0-3 zorgen. Het slotakkoord was voor de Oostenrijker Maximilian Wöber.

Grootste zege was onder Frank de Boer
In Heerenveen won Ajax vaak met ruime cijfers, maar de grootste zege werd in het seizoen 2011-2012 geboekt. In de Eredivisie was het ontzettend spannend, aangezien er op dat moment 6 ploegen in de race waren om de titel: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Twente en Heerenveen. De ploeg van De Boer leek in april een moeilijke uitwedstrijd tegemoet te gaan in Friesland, maar daar bleek geen sprake van.

 

Al snel kwam Ajax op voorsprong uit een penalty van Theo Janssen. Kort daarvoor werd Heerenveen-goalie Brian Vandenbuscche met rood weggestuurd. Na de goal van Janssen gingen de bezoekers verder. Ismail Aisatti zorgde voor de 0-2 en Siem de Jong zette met 2 treffers de ruststand op het scorebord: 0-4. Na de rust viel er nog 1 Ajax-doelpunt. De Jong maakte zijn hattrick compleet.  

Ajax-goals gegarandeerd in duels tegen de Friezen
De duels tussen Ajax en Heerenveen zijn haast een garantie voor doelpunten. Niet alleen eindigde dit duel nog nooit in een 0-0 eindstand, maar ook scoren de Amsterdammers er lustig op los tegen de Friezen. In 24 van de 56 confrontaties scoorde Ajax maar liefst 4 of meer goals tegen de Friezen.

Doelpunt in Heerenveen wendt negatieve reeks af
Zaterdagavond zal Ajax een doelpunt nodig hebben om een negatief record af te wenden. De ploeg van Ten Hag verloor de laatste 2 wedstrijden zonder ook maar een doelpunt te maken. Sinds de invoering van de Eredivisie verloor de club uit Amsterdam nog nooit 3 keer op rij zonder een goal te maken. De koploper zal dit negatieve record willen afwenden.

Dusan Tadic was vorig seizoen trefzeker in Friesland.

Dusan Tadic was vorig seizoen trefzeker in Friesland.

Het is overigens een tijd geleden dat Ajax 3 duels op rij verloor. Eind jaren '90 onder Jan Wouters was het de laatste keer dat dit voor kwam. In 2015 was het de laatste keer dat de club 3 duels op rij geen
treffer wist te maken.

Eindelijk persoonlijk record voor Quincy Promes?
Een speler die gebrand zal zijn om te scoren in het Abe Lenstra Stadion is Quincy Promes. De aanvaller staat al lange tijd op 11 goals en is daarmee clubtopscorer. Dat aantal is tevens zijn persoonlijke record in de Nederlandse competitie. Met een treffer in Friesland wendt hij niet alleen een negatief record voor Ajax af, maar kan hij ook zijn eigen persoonlijke record doorbreken.

Quincy Promes jaagt tegen Heerenveen op persoonlijk record.

Quincy Promes jaagt tegen Heerenveen op persoonlijk record.

De aftrap tussen Ajax en Heerenveen zal om 20:45 uur plaatsvinden. De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot.

Tags

  • #heeaja

Socials