Aning: 'We kunnen laten zien dat we één van de beste van Europa zijn'

Ajax O18 komt dit seizoen weer uit in de prestigieuze UEFA Youth League, het equivalent van de Champions League. In aanloop naar het uitduel met Besiktas van woensdagmiddag stelt één van de talenten zichzelf voor. In deze aflevering: de 17-jarige Prince Aning.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Prince Aning is dinsdagochtend met zijn team het vliegtuig ingestapt op weg naar de vijfde groepswedstrijd in de Youth League. De zeventienjarige linksback voetbalt al vanaf zijn zevende jaar bij Ajax. Hij kijkt op naar de spelers van Ajax 1 met wie hij deze dinsdag op dezelfde vlucht zat.

“Mijn voorbeeld van Ajax 1 is Nico Tagliafico. Ook omdat we op dezelfde positie spelen. Ik houd van zijn agressiviteit en hoe hij zijn team meeneemt. Zelf ben ik een speler die in de één-tegen-één verdedigend en aanvallend goed is. Ik heb ook veel agressiviteit en ben snel zonder bal.”

Boost als je aanvalt
Aning valt niet alleen verdedigend op, de linksback is zeer frequent terug te vinden op de helft van de tegenstander: “Het is leuk als je als verdediger je mannetje houdt. Dat geeft een boost als je aanvalt. Zodat je je eerste taak hebt gedaan en aan je tweede taak kan beginnen. Aanvallen.”

En dat doet hij óók in de Youth League naar hartelust. Dat hij met zijn team in Europa speelt, vindt hij een geweldige uitdaging: “Je wilt laten zien dat wij een van de beste zijn in Europa. De wedstrijden zijn tot nu toe goed verlopen, we hebben goed spel laten zien. Soms is de eindstand niet het beste maar we spelen gewoon goed voetbal."

Revanche
Tegen Dortmund stond er bijvoorbeeld een afgetekende 1-5-eindstand op het scorebord. Toch werd Aning niet onzeker van die uitslag: "Ja, we hebben een thuis een pak slaag gekregen tegen Dortmund, maar ik vond dat we gewoon goed speelden. In Dortmund hebben we revanche genomen, 1-0 en lekker met de punten naar huis.”

Woensdag wacht dus wederom een uitwedstrijd en ook nu ziet de linksback kansen voor zijn team: “Ik denk dat we tegen Besiktas ons spel weer laten zien en dan met de punten naar huis gaan. Als Sporting een beetje meehelpt dan gaan we sowieso door.”

 

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl