Promes: 'Ik blijf altijd supporter'

Quincy Promes vertrekt naar zijn oude club Spartak Moskou. Nog één keer stond hij als Ajacied aan de rand van het veld van de Johan Cruijff Arena. "Heel gek. Dit is wel een kippenvelmomentje. Het wordt echt nu."

Tags

  • #Promes

Socials

"Ik kijk terug op een mooie periode. Vooral het eerste seizoen", start de Amsterdammer zijn verhaal. "Ik ben in hetzelfde stadion als waar ik ballenjongen was, doelpunten gaan maken. Dat is iets heel bijzonders. Het is full circle. Ik ben vooral dankbaar dat ik de kans heb gehad om het hier weer te laten zien."

De aanvaller geeft toe dat hij het in de afgelopen periode moeilijker heeft gehad in Amsterdam. "Dat komt door alle mediaberichten en de negativiteit om mij heen. Daar ben ik van geschrokken. Los daarvan ben ik nu ook geen basisspeler. Die combinatie is aan mij gaan knagen."

Connection
Met het EK in zijn achterhoofd wil Promes vooral weer spelen, minuten maken. "Ik wil gewoon weer de man zijn en belangrijk zijn voor een team. Ik ging van clubtopscorer naar wisselspeler. Ik denk dat elke speler er moeite mee heeft om dat een plekje te geven. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid."

Bij zijn komst naar Amsterdam in 2019 viel direct op hoe goed de band was met Hakim Ziyech, zowel binnen als buiten het veld. Die klik kreeg al snel de bijnaam the connection.

"Dat is een band die je maar één keer in je carrière meemaakt. Hakim heeft een fantastische trap. Hij zei: 'als jij loopt, leg ik 'm daar neer'. Toen dat voor de eerste keer lukte, hadden we direct oogcontact en zeiden we tegen elkaar: 'dit gaan we vaker doen. De rest spreekt voor zich."

'Wens Ajax het allerbeste'
De 29-jarige buitenspeler keert nu terug naar Spartak Moskou, de club waarvoor hij tussen 2014 en 2018 ook speelde. "Het is voor mij nu ook geen afscheid, het is meer een tot ziens."

"Ik ben een Amsterdammer, een Ajacied tot mijn laatste adem. Dit is ook mijn thuis. Ik zal altijd terugkeren naar Amsterdam. Ik heb niet al mijn doelen bereikt. Ik wilde prijzen pakken en kampioen worden. Misschien nu uit het oog, maar nooit uit het hart. Ik wens Ajax het allerbeste. Ik ga weg bij de club, maar blijf altijd supporter."

Tags

  • #Promes

Socials

Gerelateerde artikelen

Promes

Ajax en Spartak Moskou akkoord over Promes 

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Spartak Moskou over de transfer van Quincy Promes. De overgang van de aanvaller naar de Russische club is onder voorbehoud van de medische keuring. Promes stond nog tot en met 30 juni 2024 onder contract bij Ajax. De clubs zijn een transfersom overeengekomen van € 8,5 miljoen, het bedrag kan middels variabelen nog oplopen tot € 11 miljoen. 

Tags

  • #Promes

Socials

Promes Kopfoto (1)

Promes: 'Amsterdam en ik hebben hetzelfde karakter'

Hij is alweer ruim een jaar thuis, in zijn eigen stad en bij zijn eigen club. Ras-Amsterdammer Quincy Promes kent de straten van de stad als zijn eigen broekzak. Niet zo gek, want de goalgetter woonde in welgeteld élk Mokums stadsdeel. Hij leerde voetballen in West, beleefde barre tijden in Noord, genoot van het leven in Oost en resideert momenteel in het zuiden van de stad. De verschillende buurten van Amsterdam hebben Promes gevormd.

Tags

  • #AmsterdamPromise
  • #Promes

Socials