Steijn na afloop van gewonnen oefenduel: 'Accenten uit training teruggezien'

Dankzij fraaie treffers van Mohammed Kudus en Steven Bergwijn heeft Ajax dinsdagmiddag met 3-0 gewonnen van Shakhtar Donetsk. Daarmee is de eerste zege van de voorbereiding een feit. Maurice Steijn en Branco van den Boomen reageren na afloop van het duel voor onze camera.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJASHA

Socials

"Winnen voelt altijd lekker," sprak Maurice Steijn na afloop van de met 3-0-gewonnen oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. "Ook de manier waarop was goed. In de eerste helft hebben we behoorlijk voetbal laten zien. We hebben druk gezet waar het kon, veel kansen gecreëerd en goede doelpunten gemaakt. Ja, ik was over het eerste uur,  de eerste 65 minuten zeer tevreden."

Accenten
Het vertoonde spel was dinsdagmiddag van een ander niveau dan in de eerste oefenwedstrijd tegen Den Bosch (2-2). "We speelden toen met een hele grote mix van veel spelers. Daar waren we niet tevreden over. In de trainingen daarna zijn accenten gelegd op wat we willen als we de bal hebben. Dat heb ik teruggezien met onder andere veel mensen tussen de linies, veel beweging en veel rotatie op het middenveld. Ik heb veel dingen gezien die positief waren. En ja, natuurlijk; ook dingen die beter kunnen. Qua organisatie en we moeten elkaar beter coachen om elkaar te helpen."

Warm ontvangen
Branco van den Boomen is blij terug te zijn bij Ajax. "Het is leuk terug te zijn in Amsterdam. Ik ben warm ontvangen. Er werken nog veel mensen die hier al waren toen ik in de jeugd speelden, zoals de keukendames en de fysio’s. Ik trek het meeste op met Jay, we hebben allebei in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en daar maken we grapjes over. Maar ook met Davy en Owen kan ik goed opschieten. En ik heb een goede connectie met Bergwijn die exceptionele kwaliteiten heeft natuurlijk."

Flair
"Branco heeft zich goed ontwikkeld," zag Steijn in de eerste weken van de voorbereiding. "Hij brengt flair en voetbal in deze ploeg." De trainer stond ook nog even stil bij het vertrek van Dusan Tadic en Jurriën Timber. Natuurlijk is het jammer dat Tadic en Timber zijn vertrokken. Het zijn topprofs en waren de aanvoerders van de ploeg. Die wil je behouden. Maar dit soort dingen gebeuren en dan heb ik liever dat het zo snel mogelijk is, dan hebben we de tijd nog om ons te versterken."

Gerelateerde artikelen

Header 2 1920

Verslag | Ajax boekt eerste zege in voorbereiding

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk met royale cijfers gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werden de Oekraïners dinsdag met 3-0 geklopt. Die stand was halverwege al bereikt. Mohammed Kudus scoorde twee keer.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJASHA

Socials

1Goal Kudus 2

Dit was Ajax - Shakhtar Donetsk

De oefenwedstrijd Ajax – Shakhtar Donetsk eindigde in een 3-0-overwinning voor de ploeg van Maurice Steijn. Mohammed Kudus (2) en Steven Bergwijn waren trefzeker op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJASHA

Socials