Verslag | Remise voor Ajax tegen RB Leipzig

Berghuisrbleipzig
Berghuisrbleipzig

Ajax heeft zaterdagmiddag de trainingsweek in Oostenrijk afgesloten met een remise tegen RB Leipzig. Het werd in Grodig 1-1. De Amsterdamse treffer kwam van Dusan Tadic al vlot in het duel.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJARBL

Socials

De wedstrijd werd natuurlijk overschaduwd door het verschrikkelijke nieuws over Noah Gesser. Ajax werd opgeschrikt door het zeer tragische bericht dat de jeugdspeler van O17 vrijdagavond om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Ook zijn broer overleefde het incident niet.

Vooraf werd er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gesser gehouden. Ook speelden de Ajacieden met rouwbanden.

Opnieuw treffen met topclub uit Bundesliga
Voor Ajax was het de tweede wedstrijd binnen een week tegen een topclub uit de Bundesliga. Een week geleden werd op bezoek bij Bayern München in een enerverend duel met 2-2 gelijkgespeeld.

Net als in Beieren kende Ajax ditmaal een bliksemstart. Al in de vierde minuut werd de leiding genomen via Tadic. Noussair Mazraoui had ook een belangrijk aandeel in de treffer. Hij veroverde de bal halverwege de vijandelijke helft, stoomde een aantal meter op en bracht vervolgens Tadic in stelling: 1-0.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er niet al teveel. Leipzig was een fase na de snelle openingsgoal wel de betere partij, maar dat leidde niet tot overdreven veel werk voor doelman Maarten Stekelenburg. Er was één grote kans voor spits Sørloth, maar hij wist een kopmogelijkheid niet te verzilveren.  

Halverwege vier wissels
Direct na rust maakten vier verse krachten hun opwachting: Perr Schuurs, Devyne Rensch, Victor Jensen en David Neres. Kort hierna kwam er nog een vijfde bij: Noussair Mazraoui kon niet verder en werd vervangen door Youri Baas.

Wellicht dat het daardoor in organisatorisch opzicht nog wat zoeken was, maar in de 54e minuut volgde de gelijkmaker van Leipzig. Nkunku werd na een snelle omschakeling vrijgespeeld en schoot de 1-1 tegen de touwen. Niet veel later voorkwam Stekelenburg een tweede Duitse treffer, hij hield de vrijstaande Samardzic van scoren af.

In het laatste halfuur bleef het overwicht voor de Duitsers, die net wat frisser en feller oogden. Gescoord werd er niet meer, waardoor Ajax nog altijd ongeslagen is in de voorbereiding. De oefencampagne wordt woensdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Leeds United in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax – RB Leipzig 1-1 (1-0)
4. Tadic 1-0
54. Nkunku 1-1

Ajax: Stekelenburg, Mazraoui (49. Baas), Timber (76. Magallán), Martínez (46. Schuurs), Tagliafico (46. Rensch), Gravenberch (62. Taylor), Blind (62. Ekkelenkamp), Klaassen (46. Jensen), Berghuis (62. Martha), Haller (46. Neres), Tadic

Gerelateerde artikelen

Gesserthumdef

Noah Gesser (16) overleden

Ajax heeft het verschrikkelijke nieuws bereikt dat Noah Gesser is overleden. De zestienjarige jeugdspeler kwam vrijdagavond samen met zijn broer om bij een auto-ongeluk.

Socials