Remise voor Jong Ajax tegen FC Volendam

Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen FC Volendam in winst om te zetten. Beide ploegen acteerden in een hoog tempo en legden elkaar negentig minuten lang het vuur aan de schenen, maar moesten genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel. Het Amsterdamse doelpunt werd gescoord door Victor Jensen.

• #JongAjax

Kjell Scherpen en Enric Llansana keerden terug in de basis, terwijl Jaymillio Pinas voor het eerst aan de aftrap mocht verschijnen. Door het ontbreken van Brian Brobbey startte Sontje Hansen in de spits.

Vermakelijke eerste helft
Pinas luisterde zijn basisdebuut op met een uitstekende eerste helft. De rechtsbuiten, die ruim drie jaar geleden overkwam van FC Volendam, zette met zijn mede-aanvallers regelmatig druk op de vijandelijke defensie en kreeg daardoor ook de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot ging over.

De hoge druk leverde even later een nog grotere kans op. Hansen kreeg vrije doortocht, legde voor op Naci Ünüvar, maar diens stiftje werd van de lijn gehaald.

Jaymillio Pinas speelde een sterke eerste helft.

Ook de bezoekers lieten van zich spreken, door eerst de paal te raken en later zelfs via Martijn Kaars de 0-1 te scoren. Hij gleed een voorzet vanaf links binnen en liet Scherpen kansloos. De Volendamse voorsprong duurde niet lang, want even later zette Jensen een aanval op. De Deen werd door een wederom sterke actie van Pinas in staat gesteld om de bal in de verre hoek te tikken: 1-1

Het moordende tempo werd door beide ploegen na rust doorgezet, waarbij Kenneth Taylor met een afstandsschot weer voor het eerste gevaar zorgde. Zowel Jong Ajax als FC Volendam wilde het initiatief, wat ervoor zorgde dat van rustig opbouwen weinig sprake kon zijn.

Wegvloeiende krachten
Trainer Mitchell van der Gaag bracht na zestig minuten twee verse krachten. Max de Waal en Giovanni vervingen de moegestreden Pinas en Ünüvar. De dubbele wissel kon niet voorkomen dat het tempo iets omlaag moest en Jong Ajax ook wat minder kansen creëerde. Het werd dan ook een slotfase van de lange adem, waar Volendam iets meer balbezit had maar de Jong Ajax-defensie onder leiding van een uitstekende Devyne Rensch vrij simpel stand hield.

Zowel Jong Ajax als Volendam wilde nog wel voor de overwinning gaan, maar het ontbrak aan kracht en finesse om de pot over de streep te trekken.

Jong Ajax – FC Volendam 1-1 (1-1)