Rensch: 'Niet onze beste wedstrijd, maar de winst telt'

Devyne Rensch was realistisch in zijn analyse over Ajax – Lille (2-1). “Het was niet onze allerbeste wedstrijd”, stelde de jonge verdediger. “Maar we wisten dat de volgende ronde bereiken het allerbelangrijkste was. Hoe maakte niet uit. We scoorden gelukkig snel de 1-0. Vervolgens was het zaak om alles tegen te houden en de hele pot vol te houden. Dat is gelukt.”

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials

“Jammer genoeg kregen we wel een penalty tegen, maar we hadden hoop dat we nog een zouden scoren. Gelukkig scoorde David de 2-1", vertelde Rensch na afloop.

"Bij de penalty keek ik stiekem mee, ik vond het zelf geen penalty. Die nummer 9 is best sterk dus hoe kan hij zo snel vallen? Ze krijgen hem en scoren hem. Wij moesten focus houden op het dichthouden, want zij wilden die 1-2 voor de verlenging. Wij hielden ook hoop en gelukkig kwam die 2-1 snel. Na afloop was de sfeer in de kleedkamer chaotisch, leuk. Iedereen was blij. Iedereen wist ook dat het niet onze beste wedstrijd was, maar nu telt alleen de winst."

Een nationale wedstrijd is toch iets anders dan Europees, constateerde de jonge rechtsback. "Een Europese wedstrijd vraagt veel meer van mij, het is een hoger niveau. Ik kom tegen slimmere, oudere gasten te spelen. Maar ik ben bezig met mijn eigen spel. Dat dit onze elfde overwinning op rij is, zegt blijkbaar veel. We hebben ook een grote goede groep met goede wissels. We hebben iedereen nodig, ook de wissels. Dat zie je maar."

De spelers mogen heel kort genieten van deze prestatie: "We hebben deze gewonnen en mogen hier vanavond van genieten, maar morgen moet de focus weer op PSV", aldus Rensch.

 

 

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichendespelers

Liveblog | Klaassen: 'Zijn niet snel te breken'

Ajax heeft donderdagavond ook de returnwedstrijd tegen Lille met 2-1 gewonnen en is daarmee doorgedrongen tot de achtste finales van de UEFA Europa League. Lees in dit liveblog rustig terug hoe de overwinning tegen de Franse tegenstander tot stand kwam.

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials