Verslag | Jong Ajax pakt met Ihattaren punt in Breda

NAC Jong Ajax Ihattaren Actie 1420

Jong Ajax heeft in een niet al te opzienbarende wedstrijd een punt gepakt bij NAC Breda. De ploeg van John Heitinga speelde degelijk, maar kon ondanks een invalbeurt van Mohamed Ihattaren te weinig afdwingen om aanspraak te maken op de overwinning: 0-0.

• #JongAjax

Jong Ajax startte erg nerveus aan de wedstrijd. Vooral de defensie leverde de ballen met regelmaat in bij de NAC-aanval. De thuisploeg deed daar te weinig mee en nadat de eerste Bredase storm was gaan liggen kwam Jong Ajax wat beter in het spel.

Veel was er niet te beleven, want hoewel met name Liam van Gelderen goed speelde kwam Jong Ajax aanvallend weinig in het stuk voor. Kian Fitz-Jim probeerde het nog van afstand, maar zijn schoten verontrustten Nick Olij niet.

Pas tegen het rustsignaal drong Jong Ajax, maar toen het eindelijk via Kristian Hlynsson de ruimte vond in het strafschopgebied was zijn voorzet niet op maat. Een striemend fluitconcert viel met name de thuisclub ten deel, want het door interne perikelen geteisterde NAC liet veel te weinig zien.

Armoe troef
Ook na rust was het in eerste instantie armoe troef in het Rat Verlegh Stadion, al legde Jong Ajax wel een prachtige aanval op de mat toen Ünüvar Youri Baas diep stuurde, die Rasmussen vond en uiteindelijk de bal met een hakje weer bij Ünüvar kreeg. Zijn inzet ging net naast, maar het gaf Jong Ajax vertrouwen dat het een resultaat kon halen tegen een ploeg die al vijftien wedstrijden op rij geen thuiswedstrijd had verloren.

Invalbeurt Ihattaren
John Heitinga bracht na een kwartier in de tweede helft niet alleen Patrickson Delgado, maar ook Mohamed Ihattaren in de ploeg. Ihattaren maakte zijn eerste minuten in het Ajax-shirt en had even later de 0-1 op zijn schoen, maar Olij tikte zijn inzet naast het doel. De nog altijd maar 20-jarige middenvelder viel op door af en toe knappe dieptepassjes te geven, en ook Delgado bracht wat meer rust in het spel van Jong Ajax.

Beide ploegen hielden elkaar ook in de slotfase in evenwicht, al kreeg Ihattaren in blessuretijd nog een reuzenkans. Een doelpunt was misschien ook wel te mooi om waar te zijn, en met een gelijkspel kon zowel NAC als Jong Ajax uiteindelijk wel leven. Maandag mag Jong Ajax alweer aantreden, dan komt TOP Oss naar de Toekomst.

NAC Breda – Jong Ajax 0-0

Opstelling Jong Ajax: Raatsie, Gooijer (78. Van der Sloot), Van Gelderen, Musampa, Baas, Warmerdam (90. Banel), Fitz-Jim, Hlynsson, Martha (62. Ihattaren), Rasmussen, Ünüvar (62. Delgado)