Revaliderende Klaiber: 'Hier sterker uitkomen is het enige dat telt'

Sean Klaiber maakte deze zomer zijn debuut voor het nationale elftal van Suriname tijdens de Gold Cup, maar scheurde vlak daarna zijn kruisband op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Inmiddels revalideert de goedlachse verdediger in Zeist op de KNVB Campus en ziet hij de toekomst positief tegemoet.

Tags

  • #Klaiber

Socials

"Deze zomer ging alle kanten op", blikt Klaiber terug. "Ik meldde me bij Suriname en speelde op de Gold Cup. Mijn familie was heel erg trots. Toen ik me daarna weer meldde bij Ajax in Oostenrijk, ging het op de training ontzettend lekker. Maar toen kwam de blessure."

Bij een actie op de training hoorde Klaiber plots een akelig krakend geluid, waarna een intense pijn volgde. Toen de arts op het veld de situatie beoordeelde, werd de rechtsback al snel duidelijk dat het om zijn kruisband ging. "Ik werd naar de auto gebracht en wist gelijk: dit is fout en dit wordt heel lang revalideren. Ik belde mijn vrouw op en die hoorde al meteen aan me dat er iets mis was."

Sterker worden
Hoewel de dreun voor Klaiber enorm was, probeerde hij zo snel mogelijk weer positief vooruit te kijken. "Ik heb gelijk die knop omgezet, naar dat ik goed terug moet komen. Gezonder en sterker dan eerst. Ik wil er ook niet te veel over nadenken. Alleen maar sterker worden en door, door, door."

Vanuit de KNVB Campus in Zeist buffelt de rechtspoot aan zijn fysieke staat. Hij heeft – vier weken na zijn operatie – een dagelijks ritme opgepakt. "Ik kom hier om elf uur binnen en dan behandelen de fysio’s me. Dan werk ik met een soort schokapparaat op mijn knie. Daarna ga ik de knie heffen, zodat ik de spieren train en straks weer normaal kan lopen. Daarna ga ik de gym in."

Steun
Klaiber kreeg van zijn teamgenoten mooie steunbetuigingen. "Van Zakaria Labyad kreeg ik het bericht dat dit een kleine stap terug was, waarna er grote stappen vooruit zullen volgen. Ook Sébastien Haller kwam met een mooi bericht."

Terwijl zijn collega's het seizoen inmiddels echt begonnen zijn, staat Klaiber aan het begin van een lange reis richting volledig herstel. Hij is er klaar voor. "Hier sterker uitkomen is het enige dat telt. Ik moet nu heel hard werken, alles eruit halen en veel met mijn gezin zijn. Dat is ook belangrijk deze periode."

Tags

  • #Klaiber

Socials

Gerelateerde artikelen

SITE Thumb 14Q SEAN KLAIBER

Baard eraf of alleen een snor? | 14 vragen aan Sean Klaiber

In onze rubriek 14 Questions leggen we ditmaal Sean Klaiber verschillende vragen en dilemma's voor. Welke Ajacied traint het hardst en wie van zijn teamgenoten heeft de beste glimlach? En welke sport zou Klaiber hebben beoefend als hij geen voetballer was geworden?

Tags

  • #Klaiber

Socials

KLAIBER ONLINE

Klaiber terug op de Toekomst: 'Ik ken hier de weg nog'

Sean Klaiber werd in de laatste week van de transferperiode overgenomen van FC Utrecht. De rechtsback kwam in de jeugd al in actie voor Ajax. David the Host ging op de Toekomst met hem in gesprek en testte hoe goed de nieuwe aanwinst zijn nieuwe medespelers kent.

Tags

  • #Klaiber

Socials

Klaiber3

Klaiber: 'Ik neem nu een hele andere afslag'

Sean Klaiber tekende donderdag een contract voor drie seizoenen bij Ajax met een optie op nog een extra jaar. De rechtsback hoorde na de uitwedstrijd van de Domstedelingen bij VVV-Venlo voor het eerst over de interesse. "Daarna is het snel gegaan."

Tags

  • #Klaiber2024

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl