Rewind | Ajax' magische 15 mei

15 mei 2011 is een datum die bovenaan het lijstje staat bij menig Ajacied. Op die dag veroverde Ajax op de slotdag van de competitie de dertigste landstitel tegen directe concurrent FC Twente. Het betekende een orkaan van geluid in het stadion en in de stad maar belangrijker: de derde ster.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

Still Theo Janssen (1)

Theo Janssen: 'De beleving in de wedstrijd om de derde ster was heel bijzonder'

Theo Janssen was begin deze week voor even terug op de Toekomst. Hij woonde de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch bij. Janssen speelde één jaar in Amsterdam, maar zijn mooiste Ajax-herinnering bewaart hij aan een inmiddels legendarische wedstrijd die hij als speler van FC Twente verloor in de ArenA.

Tags

  • #Janssen

Socials

Siemdejong

Ajax Doc | De Derde Ster

Op 15 mei 2011, precies dertien jaar geleden, veroverde Ajax de dertigste landstitel in de clubhistorie en daarmee de belangrijke derde ster boven het logo op het Ajax-shirt. In een kolkende ArenA was de ploeg van Frank de Boer in een onderling duel om de titel te sterk voor FC Twente. Met hoofdrolspelers als Siem de Jong, Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en De Boer blikken we in deze special terug op dat memorabele seizoen.

Tags

  • #AjaxDoc

Socials

Siemdejong1280

On This Day | Ajax - FC Twente: de derde ster

De datum 15 mei 2011 staat bij veel Ajax-supporters voor de rest van hun leven in hun geheugen gegrift. Precies dertien jaar geleden werd Ajax door een 3-1 overwinning op FC Twente voor de dertigste keer landskampioen in de clubgeschiedenis. En dertig keer landskampioen, betekent drie sterren op het shirt. Dit zijn de hoogtepunten van dat special duel.

Tags

  • #OnThisDay

Socials