Ricardo van Rhijn traint bij Jong Ajax: 'Fijn om hier weer terug te zijn'

De komende tijd traint oud-Ajacied Ricardo van Rhijn mee met Jong Ajax. De verdediger houdt zijn conditie op peil en hoopt op een nieuwe uitdaging.

Tags

  • #VanRhijn

Socials

Veel moeite om sportcomplex de Toekomst te bereiken had Van Rhijn maandagochtend niet. Ajax blijft een plek waar hij zich thuis voelt. "Ik kon de route nog bijna met mijn ogen dicht rijden. Dit is een hele lange tijd mijn thuis geweest en zo voelt het nog steeds een beetje."

Welkom 
"Ik was zeer welkom om hier mijn conditie op peil te houden ", vertelt Van Rhijn. Een lijntje naar zijn oud-ploeggenoot John Heitinga - tegenwoordig trainer van Jong Ajax - was snel gelegd. "John kende ik al van het seizoen 2015/2016 en van het Nederlands elftal. Dat maakte het wat laagdrempeliger om hem te benaderen."

"Hij is iemand die er bovenop zit en het klappen van de zweep kent. Hij heeft meegedraaid in de absolute wereldtop en zijn stempel daar gedrukt. Dat wil hij nu op die jongens overbrengen. Hij is echt een trainer geworden." 

Van Rhijn en Heitinga in het seizoen 2015/2016.
Van Rhijn en Heitinga in het seizoen 2015/2016.

Toekomst
Van Rhijn werkt nu bij Ajax aan zichzelf en hoopt binnenkort een nieuwe uitdaging te vinden. Fysiek staat hij er prima voor. "Ik heb de afgelopen weken voor mezelf getraind en ben zo fit gebleven. Nu is het tijd om weer in een groep mee te gaan, met andere spelvormen."

De verdediger speelde eerder al in België, maar ziet een nieuw buitenlands avontuur wel zitten. "België was toch wel erg dichtbij. Ik zou graag een helemaal andere cultuur ondervinden. Maar een Nederlandse club sluit ik op voorhand ook niet uit." 

Gerelateerde artikelen

Thumbrasmussen

Highlights FC Volendam - Jong Ajax

Jong Ajax speelde de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in en tegen Volendam. Komende zondag start het team van John Heitinga met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel in Volendam werd met 4-2 verloren.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Heitingajajemm

Jong Ajax onderuit in oefenduel met Volendam

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag een doelpuntrijk oefenduel met FC Volendam verloren. De provinciegenoot was in eigen huis met 4-2 te sterk. Voor de ploeg van trainer John Heitinga waren Max de Waal en Donny Warmerdam doeltreffend.

Tags

  • #JongAjax

Socials