Rico Speksnijder wint For The Future Trophy: 'Ik kan veel leren van Berghuis & Antony'

Voor de zesde keer dit seizoen reiken we de For The Future Trophy uit. Iedere maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. De zesde winnaar van dit seizoen is de 16-jarige Rico Speksnijder. De jonge creatieveling speelt momenteel in Ajax Onder 17 en viel in februari op door zijn schitterende doelpunt tegen PEC Zwolle.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

De man in vorm bij Ajax O17 nam de prijs vol trots in ontvangst. "Ik had het niet verwacht, maar ik voel me vereerd. Het gaat goed de laatste tijd."

Altijd vooruit
Speksnijder, die afgelopen jaar zijn eerste contract tekende tot en met 2024, is een speler die graag de bal heeft. "Ik zoek vaak de combinatie en wil altijd naar voren spelen. Dat lukt de laatste periode, al mag ik nog belangrijker zijn in grote wedstrijden."

Via zijn jeugdclub Jodan Boys en Feyenoord belandde de linkspoot in Amsterdam. "Ik wilde een stap maken en mezelf verbeteren. Voor mij was er maar één club in Nederland waar dat kon, Ajax. Er werd contact gelegd en ik besloot de stap te maken. Het is goed uitgepakt."

Voorbeelden
Steven Berghuis en Antony zijn spelers waar Speksnijder graag naar kijkt. "Qua positie en loopacties kan ik heel veel van ze leren. Bij Antony geniet ik van zijn eigen speelstijl, die is zo uniek. Hij speelt met veel lef, echt een voorbeeld voor mij."

Mede dankzij zijn prachtige treffer tegen PEC Zwolle won Speksnijder de For The Future Trophy. "Ik kreeg de bal aan de rechterkant en zag dat ik heel veel ruimte had. Dribbelen, richting de goal en schieten, dat was mijn gedachte. Ik zag die ruimte, reageerde erop en wilde er gebruik van maken. Het lukte en het was een mooie treffer."

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Gerelateerde artikelen

Vriendenloterij Heitinga 2 1280 2022

Lotenverkoop VriendenLoterij levert jeugdopleiding fraai bedrag op

Jong Ajax-trainer John Heitinga nam deze week een fraaie cheque van de VriendenLoterij in ontvangst op sportcomplex de Toekomst. De lotenverkoop van de VriendenLoterij, waarbij de deelnemers zelf kiezen welk goed doel zij met hun deelname steunen, leverde de club maar liefst € 1.332.219 op. Het bedrag komt ten goede aan de jeugdopleiding van Ajax.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

Bounida Thumb Goed 880

Bounida staat te popelen: 'Ik kan niet wachten om te beginnen'

Rayane Bounida zette maandag zijn handtekening onder een contract dat hem vanaf deze zomer aan Ajax verbindt. De 16-jarige aanvallende middenvelder is blij om in Amsterdam te zijn. "Het was goed om iedereen te zien, ik ben enorm tevreden."

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #Bounida

Socials