Lotenverkoop VriendenLoterij levert jeugdopleiding fraai bedrag op

Vriendenloterij Heitinga 2 1280 2022
Vriendenloterij Heitinga 2 1280 2022

Jong Ajax-trainer John Heitinga nam deze week een fraaie cheque van de VriendenLoterij in ontvangst op sportcomplex de Toekomst. De lotenverkoop van de VriendenLoterij, waarbij de deelnemers zelf kiezen welk goed doel zij met hun deelname steunen, leverde de club maar liefst € 1.332.219 op. Het bedrag komt ten goede aan de jeugdopleiding van Ajax.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

Het bedrag dat Ajax via de VriendenLoterij ontving, was daarmee afkomstig vanuit de eigen achterban. Ook andere Eredivisie-clubs kregen deze week een bedrag vanuit de lotenverkoop. Ajax bedankt alle fans die de club steunen met het kopen van loten van de VriendenLoterij.  

Over de VriendenLoterij
Van elk meespelend lot gaat per trekking minimaal 40 procent rechtstreeks naar de gekozen club. Met deze bijdrage worden de jeugdopleiding en andere maatschappelijke activiteiten van de club gesteund. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van € 3,7 miljoen bijdragen aan Eredivisie-clubs.

Heitinga is naast trainer en oud-speler van Ajax ook ambassadeur van de Ajax Foundation. Ook oud-speler van de Ajax Vrouwen Loïs Schenkel representeert de Ajax Foundation bij uiteenlopende sociaal-maatschapelijke projecten. 

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

Gerelateerde artikelen

Hansengoal

Ajax en VriendenLoterij verlengen samenwerking

Ajax en de VriendenLoterij gaan de komende jaren door met hun partnership. De samenwerking is verlengd tot en met juli 2023. De VriendenLoterij en haar deelnemers blijven hiermee de maatschappelijke aspecten van het jeugdvoetbal en de maatschappelijke activiteiten van Ajax ondersteunen.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

Samerajaxchallenge1280

De Ajax Challenge | Jalal Aldeens droom als voetbaltrainer

De Ajax Challenge is een initiatief vanuit de gemeente Amsterdam in samenwerking met de club. Samen geven zij iedereen met een heftig verleden de mogelijkheid om te trainen bij Ajax. Ook krijgen zij hulp met het vinden van een passende baan. De Syrische Samer Jalal Aldeen (39) is een oud-deelnemer van het programma en nog altijd bij de Ajax Challenge betrokken.

Tags

  • #AjaxChallenge

Socials