Rijkhoff: 'Ik was heel erg hongerig om die derde te maken'

Julian Rijkhoff speelde maandagavond zijn eerste wedstrijd op sportcomplex de Toekomst na zijn terugkeer in Amsterdam. De negentienjarige spits had met zijn twee treffers een groot aandeel in de 3-0-zege op MVV. Samen met vriend Silvano Vos, die 'inbreekt' tijdens het interview, kijkt hij terug op het duel. "Ik ben blij dat ik me heb laten zien deze wedstrijd, het kan alleen maar beter."

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

Na afloop van de wedstrijd staat Rijkhoff met een grote glimlach voor de camera. Silvano Vos onderbreekt zijn boezemvriend op het moment dat het interview begint. De middenvelder beoordeelt het optreden van de winteraanwinst. "Hij heeft het goed gedaan. De oude Julian is weer terug, dus ik ben blij om weer met hem te spelen."

"We zijn elke dag samen", vervolgt Vos, die Rijkhoff goed begeleidt. Voorafgaand aan de wedstrijd had de spits al het gevoel dat hij trefzeker zou zijn tegen MVV. "Hij zei dat hij boos was en twee keer zou scoren."

Eerste treffers
Rijkhoff maakte maandagavond zijn allereerste professionele doelpunt in Nederland. "Het was lekker om hier thuis op de Toekomst mijn eerste en tweede goal te maken." Hij baalt dat hij zijn hattrick niet kon voltooien in de tweede helft. "Ik had er liever vier gemaakt, maar dat komt vanzelf."

De Ajax-spits voelt zich weer helemaal thuis in Amsterdam. "Iedereen was blij dat ik weer terug was en dat gaf me een goed gevoel. Gabriel (Misehouy, red.) en Silvano (Vos, red.) besprongen me ook. Ik ben weer echt gelukkig", besluit Rijkhoff.

Gerelateerde artikelen

MVV1920 2

Highlights Jong Ajax – MVV | Eerste thuiszege van 2024

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste thuiszege van 2024 geboekt. Op sportcomplex de Toekomst wonnen de Ajacieden van Dave Vos met 3-0 van MVV. Julian Rijkhoff (2) en Nassef Chourak waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #JongAjax

Socials

MVV1920 1

Verslag | Rijkhoff leidt Jong Ajax naar overwinning op MVV

Jong Ajax heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen MVV winnend afgesloten. De Amsterdamse beloften wonnen op sportcomplex de Toekomst met 3-0 van de Limburgers. Julian Rijkhoff was de grote man met twee treffers. Nassef Chourak deed ook nog een duit in het zakje.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Rijkhoff1920

Rijkhoff en Mannsverk terug in Ajax-shirt

Julian Rijkhoff en Sivert Mannsverk speelden maandagavond met Jong Ajax op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het was een terugkeer in het Ajax-shirt voor allebei. De een na een periode in Duitsland en de ander na maandenlang blessureleed. Mannsverk is blij: "Dit is een goede plek om aan mijn conditie en fitheid te werken."

Tags

  • #Rijkhoff
  • #Mannsverk

Socials