Rijkhoff wint eerste For The Future Trophy: 'Elke bal moet raak zijn'

De For The Future Trophy is een nieuwe prijs die Ajax elke maand uitreikt aan een jeugdspeler die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De eerste editie gaat naar Julian Rijkhoff, die een bliksemstart kent als spits van Ajax O17.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy
  • #Rijkhoff

Socials

Met negen treffers in vier duels heeft Rijkhoff die uitverkiezing voor de maand september meer dan verdiend. De vijftienjarige spits voetbalt dit seizoen in Ajax O17 en maakt gelijk indruk in de punt van de aanval. "Ik ben wel blij dat Ajax mij de mogelijkheid geeft om een leeftijdscategorie hoger te spelen. Ik zie mezelf niet meer thuis bij een team lager, terwijl dat wel gewoon mijn leeftijd is."

Z'n neusje voor de goal klinkt ook door in z'n bewoording als hij zichzelf als spits typeert. "Elke bal die in de zestien komt, moet gewoon een goal zijn voor mij. En of het nou twaalf penalty's zijn, dat maakt mij ook niet uit. Twaalf goals, zijn twaalf goals. Al is het wel lekker als er af en toe een mooie tussen zit. Mijn loopactie en m'n afwerking zijn mijn kwaliteiten"

Voorbeelden in de spits
De prijs is ook een aanmoediging voor het goede spel van de desbetreffende speler. Als jonge spits spiegelt Rijkhoff zich graag aan voorbeelden als Robert Lewandowski (Bayern München) en Erling Braut Håland (Borussia Dortmund).

"Håland is altijd aan het werk, is overal op het veld. Hij is altijd op zoek naar een goal. Lewandowski is sierlijk en dodelijk in de zestien. Dat zijn ook wel kwaliteiten die ik in mij heb."

Al op jonge leeftijd is Rijkhoff bezig om goed voor zichzelf te zorgen en zoveel mogelijk te leven als een professionele voetballer om uiteindelijk z'n voorbeelden achterna te gaan. "Ik wil alles zo goed mogelijk op een rijtje hebben; school, voeding, voedsel en slapen."

Gerelateerde artikelen

Ajaxo13

Toekomst-alert: 2 keer een 8-klapper

Welkom bij een nieuw Toekomst-alert. De plek om alle foto's, tussenstanden en uitslagen te vinden van de jeugd van Ajax. De 26ste van september staat in het teken van 4 duels tegen de buren uit Alkmaar: AZ. Het werd een zware middag tegen de Alkmaarders, die nog wel werd opgeleukt door 3 keer een 8-klapper.

Tags

  • #ToekomstAlert

Socials

Pro Shots

Alle wedstrijden komende weken zonder publiek

Er zijn de komende drie weken bij geen enkele sportwedstrijd in Nederland toeschouwers welkom. Dat is maandagavond door het kabinet op een persconferentie aangekondigd. Het verbod op supporters bij wedstrijden is onderdeel van een uitgebreid pakket aan ingrepen om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Tags

  • #Covid-19

Socials

Axeldongen

Ajax contracteert Amourricho van Axel Dongen

Ajax heeft Amourricho van Axel Dongen (Almere, 29 september 2004) gecontracteerd. De aanvaller tekende een contract dat ingaat op 29 september 2020 en loopt tot en met 30 juni 2023. Het betreft het 1e contract voor de jeugdinternational.

Tags

  • #VanAxelDongen

Socials