Rose na mini-Klassieker: 'Blij dat onze doelman een paar goede ballen pakt'

Yuri Rose en doelman Freek Entius stonden na afloop van het 0-0-gelijkspel tussen Ajax O17 en Feyenoord O17 met gemengde gevoelens voor de camera. De trainer sprak van 'de slechtste wedstrijd van het seizoen' en Entius keek terug op een goede individuele prestatie. "Over mezelf ben ik tevreden."

Tags

  • #AjaxO17

Socials

"Ik vond ons enorm slordig vandaag en wist eigenlijk niet wat ik zag", begon een teleurgestelde Rose na afloop. Doelman Entius zorgde er met enkele knappe reddingen voor dat Ajax geen tegendoelpunten kreeg. "Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar ben ik tevreden over mijn optreden."

Doelman belangrijk
Ook Rose gaf aan dat Entius belangrijk was. "Ik ben blij dat Freek nog een paar goede ballen pakte. Daarnaast moeten wij aan de andere kant ook scoren. Het kon alle kanten op, maar dat is niet wat wij willen. Wij willen een wedstrijd waarin wij domineren en de controle hebben. Dat hebben we geen moment gehad en daar ben ik niet blij mee."

"In technische handelingen zijn we door de ondergrens gezakt. Ik vind dat we normaal een goede voetballende ploeg hebben, maar nu schoten we de bal vaker naar Feyenoord dan naar de goede kleur", stelde de trainer. Rose wisselde bovendien in de eerste helft omdat hij ontevreden was. "Het was een statement."

Entius stelde dat de Amsterdammers één punt hebben gewonnen. "We hebben niet veel kansen gecreëerd, zij kregen meer mogelijkheden. We wilden er vol voor gaan, maar het mocht niet zo zijn vandaag."

Gerelateerde artikelen

O17 Header BOT 1280

Blik op de Toekomst | O17 niet voorbij Feyenoord, O14 wint ruim

Enkele jeugdteams waren vrij, maar er werd alsnog volop gevoetbald. Zo bleef de mini-Klassieker bij Ajax O17 gelijk, won de O14 ruim bij AZ en waren er vijf ontmoetingen tussen jeugdteams van Club Brugge en de Amsterdammers. Bekijk hoe het de Ajax-jeugd verging in Blik op de Toekomst

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials