Verslag | Klinkende zege voor Ajax O18 op Schotse bodem

Kalokoh1280
Kalokoh1280

Ajax O18 heeft woensdagmiddag de afsluitende groepswedstrijd in de UEFA Youth League gewonnen. De ploeg van Frank Peereboom zegevierde op bezoek bij Rangers FC met 2-6. David Kalokoh scoorde tweemaal, terwijl ook Chahine van Bohemen, Rida Chahid en Yoram Boerhout trefzeker waren. De 2-3 was een Schots eigen doelpunt.

Tags

  • #UYL
  • #NAPAJA

Socials

Omdat koploper Liverpool ook ruim won bij Napoli, eindigden de Engelsen bovenaan in poule A. Als nummer twee van de groep dient Ajax O18 na de winterstop in een tussenronde uit te komen. De loting daarvoor is over een week, op dinsdag 8 november.

Sterk uit de startblokken
De Ajacieden begonnen sterk aan het duel. Skye Vink dacht de score te openen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch duurde het niet lang voordat Ajax O18 alsnog mocht juichen. Kalokoh onderscheidde zich op zeer fraaie wijze. Hij bleef in een volle Rangers-zestien knap op de been, vond ruimte om af te drukken en zag zijn schot in de verre hoek binnenploffen:0-1.

Ajax O18 had totale controle over het duel en toen Rangers FC na een klein halfuur met tien kwam te staan, leken de Amsterdammers op rozen te zitten. Vink was op weg naar het Rangers-doel, waarna de doorgebroken Ajax-spits naar de grond werd gehaald door MacKinnon. Straf: een rode kaart.  

Slecht vervolg van de eerste helft
Geheel onverwacht kantelde het wedstrijdbeeld echter met tien tegen elf. Het leek alsof de Ajacieden de klus te gemakkelijk opvatten, waardoor Rangers opeens gevaarlijk werd en tweemaal scoorde. In beide gevallen haalde McCausland de trekker over na een counter. Een derde uitbraak, toen Jorrel Hato inleverde, bleef zonder gevolgen.

Dat laatste gaf Ajax O18 de gelegenheid om nog voor rust de stand in evenwicht te brengen. Opnieuw was Kalokoh de Amsterdamse doelpuntenmaker en eigelijk deed hij het op identieke wijze. Ditmaal lag er wel meer ruimte en ontving hij de bal verder van het doel. Kalokoh kwam opnieuw succesvol naar binnen en toonde zich wederom trefzeker.

Na rust voerde Peereboom een wijziging door. Nasser Chourak bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Boerhout. Laatstgenoemde ging op links spelen, waardoor Kalokoh naar de rechterflank verhuisde.

Vanaf rechts had Kalokoh meteen een piekfijne assist op Stanis Idumbo Muzambo in huis, maar de vleugelaanvaller trof het zijnet. Na elf minuten in de tweede helft viel alsnog de 2-3. Een aanval over links werd door een Schotse verdediger in eigen doel getikt, hevig onder druk gezet door de mee opgestoomde rechtsback Raphaël Sarfo.

Ajax pakt door
Daarmee was de pret wat betreft belangrijke vleugelverdedigers nog niet op. Na 62 minuten mikte linksback Van Bohemen van afstand de 2-4 tegen de touwen. Zo leek het spelbeeld weer op dat van het eerste halfuur, met totale controle voor Ajax en Rangers dat ver achteruit moest.

Alleen bleef ditmaal een terugval uit. Sterker nog. de Ajacieden liepen uit naar 2-6. Chahid en Boerhout pikten hun doelpuntjes nog mee.

Rangers FC – Ajax O18 2-6 (2-2)
8. Kalokoh 0-1
30. McCausland 1-1
38. McCausland 2-1
45. Kalokoh 2-2
56. Eigen doelpunt 2-3
62, Van Bohemen 2-4
72. Chahid 2-5
90. Boerhout 2-6

Ajax O18: Reverson; Sarfo, Gooijer (61. Viereck), Hato (61. Bijnoe), Van Bohemen, Gorter, Chahid, Idumbo-Muzambo; Chourak (46. Boerhout), Vink (73. Speksnijder), Kalokoh (79. Henry)

Gerelateerde artikelen

Tadic Juichende Bij Derde Goal 1280

Alles over de overwinning op Rangers FC

Welkom in het liveblog rondom Rangers FC - Ajax, de uitwedstrijd die we met 1-3 hebben gewonnen. Blijf via ons liveblog uitgebreid op de hoogte.

Tags

  • #UCL
  • #RANAJA

Socials

O18 Rangers 1280

Ajax O18 met twintig spelers naar Glasgow

Net als Ajax 1 speelt ook Ajax O18 dinsdag een Europese wedstrijd in Schotland. De ploeg van Frank Peereboom sluit de groepsfase van de UEFA Youth League af tegen Rangers FC. Deze twintig spelers reizen mee.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Rewind O18 1280

Rewind | Zo nam Ajax O18 revanche op Liverpool

Wat Ajax 1 helaas niet lukte, lukte Ajax O18 wel: winnen van Liverpool. Geniet van de heerlijke 3-1-overwinning van Ajax O18 op de Toekomst in de UEFA Youth League. Dankzij de driepunter tegen de Engelsen plaatsen de Ajacieden zich voor de volgende ronde van het jeugdtoernooi.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials