Rulli: 'Moeten proberen de fans weer voor ons te winnen '

Gero Rulli erkent dat Ajax een zware week achter de rug heeft na de oorwassing in de Klassieker tegen Feyenoord. De Argentijn hoopt dat de Ajacieden met een antwoord kunnen komen tegen FC Twente. Daarin probeert Rulli zijn rol te pakken. "Ik zeg tegen de jongens dat dit erbij hoort. Je hoopt dat je voetbalcarrière een aaneenschakeling is van mooie momenten, maar dat is niet zo."

Tags

  • #AJATWE
  • #Rulli

Socials

Rulli spreekt van een 'moeilijke' situatie. "We snappen de pijn bij de fans vanwege het resultaat afgelopen weekend. Het is moeilijk omdat we grotendeels verantwoordelijk zijn voor wat er nu gebeurt. Die verantwoordelijkheid moeten we nemen. Het is zaak om onze rug te rechten en heel hard te werken."

'Sterker uitkomen'
De 31-jarige Rulli probeert met zijn ervaring de Ajax-selectie bij te staan. "Dat gaat van een klein advies tot bijkletsen met één van de jongens. Ik zeg tegen de jongens dat dit erbij hoort. Je hoopt dat je voetbalcarrière een aaneenschakeling is van mooie momenten, maar dat is niet zo. Dit is een heel slechte periode, maar ik twijfel er niet aan dat we hier sterker uitkomen. Het zal een litteken achterlaten, maar we zullen er ook veel van geleerd hebben."

Voor Rulli was de wedstrijd tegen Feyenoord zijn eerste onder de lat na een lange blessure. "Ik heb er acht maanden op moeten wachten. Mijn rentree was moeilijk door wat er gebeurde: ik heb zes goals moeten incasseren, in de Klassieker nog wel. Het was niet de rentree waar ik op hoopte, maar ook dat is voetbal.”

Blik vooruit
De blik gaat vooruit bij Rulli. "Ik denk dat de laatste vijf wedstrijden nu het belangrijkste zijn. Die moeten we zien te winnen. Verder moeten we proberen de fans weer voor ons te winnen.”

Gerelateerde artikelen

Schip Persco Twente

Van 't Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis

John van 't Schip schoof vrijdagmiddag aan in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA voor een persconferentie. De trainer ging in op de week na de nederlaag in Rotterdam, de fitheid van zijn ploeg en hij blikte vooruit op het duel met FC Twente zondag.

Tags

  • #AJATWE

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Twente te gast in de Johan Cruijff ArenA

In speelronde dertig komt FC Twente op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en in deze podcast bereiden we je er op voor. We blikken terug op historische edities, zoals de kampioenswedstrijd van 2011, en de ‘Coup van Cruijff’ in 1980.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Rulli Blessure 1920

Rulli voorlopig uitgeschakeld

Gero Rulli komt voorlopig niet in actie voor Ajax. De Argentijnse doelman heeft een blessure aan de rechterschouder opgelopen in het duel met Heracles en is in elk geval tot aan de winterstop uitgeschakeld.

Tags

  • #Rulli

Socials