Saïd Ouaali verlaat Ajax

Ouaali
Ouaali

Saïd Ouaali vertrekt deze zomer bij Ajax. Het hoofd jeugdopleiding heeft de directie van Ajax laten weten zijn contract, dat op 30 juni 2023 afloopt, niet te willen verlengen.

Tags

  • #Ouaali

Socials

Ouaali (9 juli 1969, Beni Said, Marokko) begon halverwege het seizoen 2011/2012 als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 2014 was hij werkzaam als coördinator van de bovenbouw, een functie die hij vanaf 2015 combineerde met die van hoofd jeugdopleiding ad interim. In 2016 werd hij officieel aangesteld als hoofd jeugdopleiding van Ajax. Ouaali is het langstzittende hoofd jeugdopleiding in de clubgeschiedenis van Ajax.

Edwin van der Sar: "Voor Saïd staat de individuele ontwikkeling van de speler altijd op de eerste plaats. Hij heeft op een goede manier leidinggegeven aan de opleiding, waardoor jeugdspelers meer en gerichtere uren op de club kunnen maken zonder het belang van school uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit debuteren zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega’s in onze opleiding. Trainers van Ajax 1 en Jong Ajax konden ook altijd bij hem terecht voor een goed voetbalinhoudelijk gesprek, over een speler of over een gespeelde wedstrijd."

"Jammer dat hij heeft besloten weg te gaan, we hadden graag met hem verder gewild. Ik kijk terug op een prettige samenwerking van elf jaar waarin we veel hebben meegemaakt. We bedanken hem voor wat hij voor Ajax heeft gedaan en ik wens hem veel succes."

'Voor altijd verbonden'
Saïd Ouaali: "Ruim elf jaar heb ik mij samen met collega’s met veel plezier ingezet voor onze jeugdopleiding, in mijn optiek nog steeds de levensader van de club. In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen. Ik bedank de club en alle collega’s voor alle vertrouwen in de afgelopen jaren en blijf op afstand natuurlijk altijd verbonden met Ajax."

Gerelateerde artikelen

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials

Top 10 Goals FC 1280

Future Cup 2023 | Top 10 Goals

Het afstandsschot van CF Pachuca-speler Gael Alvarez, de vrije trap van Jan Faberski en de harde volley van Engelsman Frankie Runham. Er vielen tijdens de Future Cup enkele heerlijke treffers. Bekijk de tien mooiste van de elfde editie op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #FutureCup
  • #Top10Goals

Socials

Mislintat 1280

Sven Mislintat directeur voetbalzaken Ajax

Sven Mislintat treedt bij Ajax in dienst als directeur voetbalzaken. Daarover hebben Ajax en de Duitser overeenstemming bereikt. Hij tekent in Amsterdam een contract dat formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Mislintat

Socials