Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

2018 12 20 Said Ouaali 007
2018 12 20 Said Ouaali 007

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials

De maanden maart en april van 2020 waren behoorlijk zwaar voor de talenten in de jeugdopleiding van Ajax. "In die periode van maart tot en met april mochten we op de club niets doen", blikt Ouaali terug. "Nu zitten we in een periode waarin we gelukkig wel mogen trainen. Complimenten voor de spelers en staf voor de invulling in die lastige periode."

Voordeel
Dat de talenten uit de middenbouw en bovenbouw van de opleiding op de Toekomst naar school gaan, is juist in deze periode gunstig. "Wij hebben het voordeel dat onze jongens hier studeren en trainen", legt Ouaali uit. "Op die manier proberen wij er alles uit te halen dat erin zit. We pogen het gebrek aan wedstrijdbelasting doordeweeks te compenseren om de achterstand zo min mogelijk te laten oplopen. Dat doen we door extra op wedstrijdsituaties te trainen."

"Het feit dat de scholing inmiddels bij ons gebeurt, betekent dat wij onze doelen kunnen bereiken en dat we veel meer trainingsuren kunnen maken. Niet alleen op het veld maar ook bijvoorbeeld op performance-gebied."

Men doet er op de Toekomst alles aan om van deze lastige periode toch een nuttige te maken. "In samenwerking met diverse afdelingen, waaronder Science, bieden wij de spelers bepaalde spelvormen aan, die wij als hulpmiddel gebruiken om de juiste belasting geven. Er zijn dus veel middelen om toe te passen. Het enige dat je niet kan aanbieden is de wedstrijdspanning."

Doelen
De ambities van Ajax en Ouaali zijn onveranderd en ambitieus. "Op de korte termijn is ons doel om spelers gezond en fit te houden. Op de langere termijn blijft het opleiden voor het eerste elftal het hoofddoel. Dat verloopt nu naar wens. Veel spelers van Ajax O18 zitten bij Jong Ajax, hetgeen betekent dat die kunnen worden doorgeschoven naar het eerste, als ze er klaar voor zijn."

Een andere belangrijke doelstelling is het realiseren van een nieuw sportcomplex voor de jeugd, De Nieuwe Toekomst genaamd. "Je merkt dat Ajax groeit en groter wordt. Dat betekent dat we meer ruimte nodig hebben. We willen groeien en de beste voorwaarden creëren voor onze jeugdspelers en daar zijn we met zijn allen heel aardig mee bezig."

Meer dan voetbal alleen
Die voorwaarden zitten overigens niet alleen in het begeleiden op voetbalgebied, legt Ouaali uit. "Het individu staat centraal in onze opleiding, daarom omringen we onze spelers met specialisten. Dat is niet alleen op voetbalgebied, maar ook juist op mentaal en sociaal-emotioneel vlak."

"Wij vinden dat als er bepaalde behoeftes bij individuele spelers zijn, wij daar zo veel mogelijk aan tegemoet moeten komen. Voor de één ligt dat op het gebied van fysieke kracht of voetbalvaardigheden, maar voor de ander ligt dat juist op het gebied van het managen van de verwachtingen. En daar willen wij per speler maatwerk bieden."

"Ook op school zijn daarvoor specialisten aanwezig. Als er wat is willen wij meteen hulp kunnen aanbieden." En daarin moet Ajax blijven investeren, sluit Ouaali af. "Die bijdrage van supporters via de VriendenLoterij is van harte welkom om door te kunnen pakken op de Toekomst. En ook extern willen wij doorpakken met sociale projecten en hulp bij partnerclubs. We zijn er trots op dat er zo veel deelnemers zijn die onze club steunen, wij zijn hen en de VriendenLoterij erg dankbaar."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials

Gerelateerde artikelen

Vlbanner

Ajax en VriendenLoterij lanceren unieke actieweek

Ajax en de VriendenLoterij geven de fans de mogelijkheid om een week lang gratis kans te maken op unieke prijzen. Vanaf vandaag worden er iedere dag andere prijzen ter beschikking gesteld.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials