Schenkel: 'Er zijn nog vijftien punten te verdelen'

De Ajax Vrouwen verloren zondagmiddag met 3-1 van PSV. De Ajacieden kenden zodoende een valse start van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Maar trainer Danny Schenkel houdt moed.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Ik heb het tegen de meiden gezegd: 'het is nog niet over'. PSV viert nu feest. Maar het is belangrijker wie er over vijf weken feestviert. Als je dat als Ajax Vrouwen wil, dan hebben over vijf wedstrijden nog vijftien punten te verdelen."

De trainer zag in Eindhoven dat zijn plannetje om PSV te bestrijden in de eerste helft al in duigen viel. "We wilden de bal zo snel mogelijk richting de helft van PSV brengen om daar te gaan voetballen. Maar dan moet je niet steeds goals blijven weggeven."

Geen aansluitingstreffer
Binnen het half uur keken de Ajax Vrouwen al tegen een 3-0-achterstand aan. "Dan denk je: 'poeh dit wordt wel een hele lastige middag'. Dan probeer je de ploeg op te peppen voor rust, om zo wat vastigheid te creƫren."

Nikita Tromp maakte nog voor de thee de 3-1 vanaf de penaltystip en kreeg zelfs in het eerste bedrijf nog de mogelijkheid op de 3-2. "Daarom heb ik in de rust ook gezegd: 'PSV kan er drie maken in het half uur. Dan kunnen wij er in 45 minuten ook twee maken'. Dan heb je in ieder geval een gelijkspel te pakken. Alleen die aansluitingstreffer viel niet."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwenhertgang

PSV - Ajax Vrouwen | Valse start van de play-offs

De Ajax Vrouwen zijn de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen begonnen met een 3-1-nederlaag tegen PSV. In Eindhoven moesten de Ajacieden het doen zonder sterkhouders Marjolijn van den Bighelaar, Stefanie van der Gragt en Lize Kop en dat bleek helaas niet op te vangen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header (6)

Ajax Vrouwen opnieuw onderuit in Eindhoven

De Ajax Vrouwen hebben zondag voor de tweede week op rij een uitwedstrijd bij PSV verloren. Na de uitschakeling in de halve finale van de KNVB Beker trokken de Eindhovenaren ook in competitieverband aan het langste eind. De druiven waren wederom zuur voor de Ajax Vrouwen, die opnieuw het gevoel hadden dat er meer in had gezeten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials