Schenkel: 'Tevreden: 2 wedstrijden, 6 punten'

Schenkel1
Schenkel1

Met 6 punten uit 2 wedstrijden zijn de Ajax Vrouwen goed gestart aan de Eredivisie. Vorige week werd FC Twente in eigen huis verslagen. Vrijdag was de ploeg van Danny Schenkel met 0-4 te sterk voor vv Alkmaar. En dus was de coach een tevreden man.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

00:00/00:00
  • Auto

"Vorige week tegen FC Twente was een mooi begin. Nu moesten we naar Alkmaar, waar we het de afgelopen 2 seizoenen heel lastig hebben gehad. Maar deze keer stonden we bij rust met 0-3 voor en uiteindelijk wordt het 0-4. Ja, dan ben ik wel tevreden: 2 wedstrijden, 6 punten."

Schenkel zag vooral een goede eerste helft. "Ons plan liep uitstekend. Ook in balbezit heb ik goede dingen gezien. De tweede helft was alleen niet goed genoeg. Alkmaar ging opportunistischer spelen en iets hoger druk zetten. Wij waren veel te onrustig. Dat mag niet gebeuren."

Van der Gragt
De teruggekeerde Oranje-international Stefanie van der Gragt was na een goal tegen FC Twente ook tegen vv Alkmaar weer belangrijk voor de Ajax Vrouwen. Schenkel toonde zich blij met haar terugkeer in Amsterdam na 2 jaar FC Barcelona.

"Zij is gewoon internationale top. Ze brengt heel veel rust met haar mee. Ze is belangrijk voor het team en het is fijn dat ze weer terug is bij Ajax."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 9172063

Ajax Vrouwen winnen ruim bij VV Alkmaar

De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen VV Alkmaar. De ploeg van trainer Danny Schenkel was met 0-4 te sterk en gaf de gewonnen openingswedstrijd tegen FC Twente zodoende een goed vervolg.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials

Bigehlaar 4

Van den Bighelaar: 'Trots op de groep'

Marjolijn van den Bighelaar is trots op de 3-1-overwinning op FC Twente, in de 1e speelronde van het nieuwe seizoen. Het waren voor de Ajax Vrouwen de 1e volle 90 minuten in maanden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl