Scherpen is op zijn plek: 'Ajax voelt als een familie'

Ruim een jaar geleden maakte Kjell Scherpen de overstap van FC Emmen naar Ajax. In dit portret praat de doelman over wedstrijden met Jong Ajax, trainen met Ajax 1 en zijn moeilijke periode rondom het overlijden van zijn broer.

Tags

  • #Scherpen

Socials

"Ik denk dat ik op alle fronten wel completer bent geworden", opent Scherpen. "Dan moet je denken aan het keepende gedeelte, het fysieke gedeelte en het voetballende gedeelte. Daardoor voel ik mezelf comfortabeler in het doel en is mijn spel verbeterd."

Sprietje
De fysieke groei die hij doormaakte was enorm. "Toen ik bij Emmen zat, dacht ik dat ik fysiek wel in orde was. Maar toen ik bij Ajax kwam, kwam ik in drie maanden tien kilo spiermassa aan. Als ik nu foto's terugzie van mezelf bij Emmen besef ik dat ik toen nog best een dun sprietje was."

De doelman is er gebrand op om zijn progressie aan de wereld te tonen. "Ik hoop dat ik op de goede weg ben en dat kan laten zien aan de mensen die dachten dat dat niet zo was."

Warme club
"Mensen van buitenaf zien Ajax wel eens als een koude club", vertelt Scherpen over de sfeer binnen Ajax. "Maar de mensen die er zijn, zijn allemaal aardig en dragen je een warm hart toe. Het voelt als een familie. Het is een warme club."

Na het overlijden van zijn broer, toonde zijn oude werkgever FC Emmen zich ook van zijn warmste kant. Toch was het een zware periode. "Dat was een hele heftige tijd. Maar dat merk je eigenlijk pas later als het seizoen erop zit. Tijdens het seizoen zit je vol emotie en adrenaline en wil je alleen maar doorgaan. Pas daarna komt er rust en klapt het allemaal binnen. Dat moet je laten gebeuren."

Trots
Hoewel hij zich goed ontwikkelt bij het eerste en Jong Ajax, wil natuurlijk ook Scherpen meer. "Ik heb geduld en ben realistisch genoeg om te zien of dingen goed gaan of nog niet goed genoeg. Ik weet dat er nog stappen gezet moeten worden, dus dat is mijn belangrijkste doel voor dit seizoen."

"In mijn ogen kun je als keeper heel veel leren op trainingen. Als je bijvoorbeeld van Klaas Jan Huntelaar elke dag schoten op doel krijgt, die allemaal strak in de hoek gaan, kun je daar veel van opsteken. Wedstrijden zijn nodig om dat te kunnen laten zien, maar ik ben pas twintig en heb nog genoeg tijd om op die wedstrijden te wachten."

"Ik denk dat ik wel trots kan zijn op hoe ik alles doorstaan heb", ziet Scherpen in. "Voor iemand van mijn leeftijd is het niet niks wat ik heb meegemaakt. Dat alles heeft me wel sterker gemaakt en tot de persoon gemaakt die ik nu ben."

Tags

  • #Scherpen

Socials

Gerelateerde artikelen

STILL GAS Afl1 Schuurs Scherpen

GUESS-A-SKETCH #1 | Schuurs & Scherpen: 'Hunebed ga je niet raden!'

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering één zullen Perr Schuurs en Kjell Scherpen het spits afbijten. Zullen ze hoog genoeg scoren om de volgende deelnemers onder zich te laten?

Tags

  • #Schuurs
  • #Scherpen

Socials

Kjell Still SITE

Ziggo Have a Seat - Kjell Scherpen

Tijdens de Ziggo Have a Seat-afleveringen was er een felle strijd aan de gang om de zitzak zo ver mogelijk weg te gooien. Iedereen is geweest en niemand kon tippen aan de 14.30 meter van Kjell Scherpen.

Tags

  • #KjellScherpen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl