Schreuder en Berghuis rekenen op veerkrachtig Ajax: 'Aan het team om op te staan'

Bij de persconferentie voor Ajax – Napoli kwamen trainer Alfred Schreuder en middenvelder Steven Berghuis er niet onderuit om even terug te kijken op de afgelopen weken, waarin Ajax niet de gewenste resultaten behaalde tegen Liverpool, AZ en Go Ahead Eagles. "Het is ons werk om snel over te schakelen naar de volgende wedstrijd", legde Berghuis uit.

Tags

  • #UCL
  • #AJANAP

Socials

Met die mindset schoof het tweetal maandagmiddag in de perszaal aan voor de vragen van de aanwezige journalisten. Berghuis merkte zaterdag en een gedeelte van de zondag nog de teleurstelling van het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (1-1), maar dacht alweer vooruit. "Sowieso hadden we de wedstrijden van Liverpool en AZ (Ajax verloor beide duels, red.) al geparkeerd."

"De wedstrijd tegen Napoli van dinsdag is juist een mooi moment om te laten zien wie we zijn", vervolgde hij. "Het is aan het team om op te staan. Dat podium moet je nemen."

Hoogste podium
Schreuder sloot op zijn beurt de vragen over Liverpool, AZ en Go Ahead Eagles af door weigeren mee te gaan in de vraag of Ajax juist motivatie kon halen uit het puntenverlies. "Onze spelers moeten juist motivatie halen uit het feit dat ze sportman zijn en tegen Napoli spelen op het hoogste podium."

De 49-jarige trainer weet waar de mogelijkheden liggen tegen de koploper uit poule A. "Ik geloof dat er twee teams dinsdag tegenover elkaar staan die aanvallend voor de dag willen komen. Het kan een mooi voetbalgevecht worden."

"Ze willen graag naar voren voetballen, maar dat geeft ook ruimte aan ons. Je ziet sowieso in de Italiaanse competitie dat enorm veel ploegen open en aanvallend spelen. Bijvoorbeeld ook bij AC Milan en Internazionale. Het oude catenaccio is er wel uit. Ik verwacht dat er dinsdagavond twee ploegen tegenover elkaar staan die hoog op het veld druk willen zetten: twee gelijke speelstijlen dus."

Belangrijk duel
Omdat Ajax drie punten achterstaat op de Napolitanen is de thuiswedstrijd tegen de Italianen van groot belang voor de kansen op overwintering in de UEFA Champions League. "Dat gat willen we dichten", vertelde Berghuis stellig. "Het duel met Napoli is misschien niet beslissend, maar dat ie belangrijk is, is zeker."

Dan zal Ajax anders voor de dag moeten komen dan zaterdag tegen Go Ahead Eagles, vond ook de trainer. "We kunnen altijd beter. Dat is duidelijk. We kunnen ons in de wedstrijden zelf blijven ontwikkelen. We hebben ook dit seizoen al laten zien dat we beter zijn dan de twee laatste wedstrijden die we hebben gespeeld."

Tags

  • #UCL
  • #AJANAP

Socials

Gerelateerde artikelen

Bergwijn Header 1280

Liveblog | Dit was de dag voor Napoli-thuis

Ajax speelt dinsdagavond in de UEFA Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Het derde duel in de groepsfase begint om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze belangrijke wedstrijd.

Tags

  • #UCL
  • #AJANAP

Socials

Scheids 1280

Franse arbitrage bij Ajax – Napoli

François Letexier heeft dinsdag de leiding over Ajax – Napoli. De Franse arbiter wordt in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door Cyril Mugnier en Mehdi Rahmouni. Jérémy Stinat is de vierde official en Tomasz Kwiatkowski is de VAR van dienst.

Tags

  • #UCL
  • #AJANAP

Socials

HL Header 1280

Highlights Ajax - Napoli 1970 | Hattrick Suurendonk

In aanloop naar de thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Napoli gaan we terug naar 1970. Ajax en Napoli troffen elkaar in de Jaarbeursstedenbeker, de voorganger van de UEFA Cup en Europa League. Na de 1-0-nederlaag in Italië won Ajax, na verlenging, met 4-0 . Ruud Suurendonk was de grote man bij de Amsterdammers, hij scoorde drie keer.

Tags

  • #UCL
  • #AJANAP

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl