2
1
Ajax 1
  • M. Kudus  27"

Ajax heeft de tweede wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Champions League nipt verloren. Liverpool was in eigen stadion met 2-1 te sterk. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen vanaf Anfield.

Liveblog

23:55

Reacties van Schreuder en Timber 🗣️

Alfred Schreuder en Jurriën Timber balen van de 2-1-nederlaag van Ajax bij Liverpool. De Ajacieden hadden lang uitzicht op een gelijkspel, maar gingen in de slotfase onderuit na een rake kopbal van Joël Matip. "Dat is zonde, natuurlijk!"

Hiermee sluiten we het liveblog af voor vandaag. Bedankt voor het volgen. Zondag zijn we weer terug met AZ - Ajax.

23:14

Bedankt, supporters! ❤️

Gevochten, gestreden, maar net niet genoeg. Bedankt voor jullie steun, fans!

22:54

FT // Balen

Afgelopen in Liverpool. Heel zuur, maar Ajax verliest door een tegengoal in de 89e minuut met 2-1.

22:48

2-1 voor Liverpool 😞😞

Ongelooflijk maar waar, in de 89e minuut wordt het 2-1 voor Liverpool. Matip kopt binnen uit een corner.

Dusan Tadic haalt weg vanaf de doellijn, maar het horloge van de scheidsrechter trilt. De tv-beelden wijzen uit dat de kopbal inderdaad de lijn heeft gepasseerd.

Zuur, héél zuur dit.

22:43

🔁 Brobbey voor Kudus

Met nog vijf minuten officiële speeltijd op de klok mag Mohammed Kudus gaan rusten. Zijn vervanger is Brian Brobbey.

22:42

Liverpool gevaarlijk via Nunez

Een tweede grote kans voor Liverpool binnen twee minuten. Eerst schiet Nunez een halve meter voorlangs, ruim een minuut later is de aanvaller weer dreigend. Zijn harde voorzet wordt door Remko Pasveer licht getoucheerd, waardoor Diaz bij de tweede paal niet kan binnentikken.

Zodoende nog altijd 1-1.

22:41

Strijder!

Alvarez Alleen 900

22:39

🔁 Grillitsch voor Taylor

De tweede wissel van Alfred Schreuder. Florian Grillitsch maakt zijn opwachting en Kenneth Taylor gaat naar de kant.

22:34

Blind enorm dicht bij de 1-2

Wat een kans voor Ajax. In zijn honderdste Europese wedstrijd krijgt Daley Blind dé mogelijkheid van de tweede helft. De linksback kopt prima diagonaal in, maar de bal verdwijnt net aan de verkeerde kant van de paal.

C’mon, Ajax!

22:32

Spanning stijgt

Kudus In Duel 900

Het is spannend, zéér spannend op Anfield. De stand is nog altijd 1-1. Ajax heeft het lastig, dat is ook niet erg tegen zo’n topploeg, maar toch heb je ook nog het gevoel dat er een moment van Ajax gaat komen.

Nog zestien minuten aan officiële speeltijd te gaan.

22:26

🔁 Sánchez voor Rensch

Ajax wisselt voor de eerste keer. Devyne Rensch is aangeslagen en wordt vervangen door Jorge Sánchez.

Even hiervoor bracht Liverpool twee nieuw aanvallers. Nunez en Firmino kwamen voor Elliot en Jota.

22:20

Ajax heeft het verdedigend beter voor elkaar

Pasveer Anfield 900

De tweede helft is een kwartier onderweg, er is nog niet veel gebeurd. Liverpool heeft wel meer de bal, maar komt niet tot veel kansen. Het staat deze tweede helft vooralsnog een stuk beter in defensief opzicht bij Ajax dan voor rust.

22:18

Geel Edson

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Edson Álvarez. Hij wordt op de bon geslingerd na een overtreding op Jota.